marime text:

Un roman revendica un tablou in valoare de 100 de milioane de euro!

Creditorii bat cu putere in poarta Muzeului de Arta. Urmasii romanului Vlaicu Ionescu, unul dintre cei mai mari experti in Nostradamus, revendica un tablou semnat Rafael, care ar putea fi evaluat la 100 de milioane de euro.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Este vorba despre Madona di Nerucci, o panza din perioada renascentista vanata si de fosta Securitate. De altfel, Ionescu a dat-o cu forta, ca sa-si scape familia din temnita. Raspunsul autoritatilor te lasa fara grai. "Pictura veche de 400 de ani, ar fi ars la Revolutie si, oricum, nu era valoroasa.

Madona di Nerucci are un 1, 70 pe 1, 30 metri si o infatiseza pe Fecioara cu pruncul pe tron, intre sfintele Margherita de Colonia si Apollonia. Potrivit celor care o revendica, ar fi una dintre capodoperele lui Rafael Sanzio si a fost adusa in Romania de un disident rus refugiat. In 1966 a fost cumparata de Vlaicu Ionescu.

Marele expert in intepretarea previziunilor lui Nostradamus si fiul duhovnicului lui Corneliu Zelea Codreanu, pictorul si profesorul Vlaicu Ionescu avea sa-si lege destinul de aceasta opera extrem de valoroasa.

In 1973, el a predat de nevoie panza Statului Roman, in sediul Ambasadei Romaniei din Washington. Doar asa a reusit sa isi elibereze din inchisoare cele doua fiice arestate dupa fuga sa din tara.

In anii '70, celebra panza renascentista, spun legendele fostei Securitati, ar fi ajuns chiar in domitorul lui Nicolae Ceausescu.

Dupa 1989, Vlaicu Ionescu si copiii sai au revendicat lucrarea, dar si alte capodopere. In urma unor procese indelungate, actul de donatie prin care Madona a ajuns in proprietatea Muzeului National de Arta a fost anulat.

Oficialii Muzeului National de Arta al Romaniei ridica din umeri: Madona di Nerucci ar fi ars la Revolutie chiar in timp ce se afla in laboratorul de restaurare. Mai mult, Madona di Nerucci nu avea vreo valoare artistica, de vreme ce era evaluata la 5.000 de lei. Or, daca ar fi fost atribuita lui Rafael, chiar deterioarata fiind, lucrarea ar fi fost evaluata la o valoare comparabila cu celelalte lucrari importante detinute de MNAR.
 

In lumea expertilor romani exista voci care spun mai mult in soapta ca tabloul pentru care rudele lui Ionescu s-ar multumi si cu 15 milioane de dolari ar fi ajuns intr-o colectie privata din strainatate.

Procesul se va incheia in toamna.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu