marime text:

Un nou tip de drog face ravagii in Capitala! 12 cazuri de supradoza, in ultima luna!

Cel putin doi tineri bucuresteni au murit in fiecare saptamana din acest an, din cauza unei supradoze de droguri. Sunt de trei ori mai multi decat in ultimele statistici. Iar cauza acestor decese este cel putin la fel de ingrijoratoare: un nou drog aparut pe piata. Substanta, puternica si periculoasa, este si extrem de greu de depistat.
Un nou tip de drog face ravagii in Capitala! 12 cazuri de supradoza, in ultima luna!

"S-a incuiat in baie si am auzit zgomot ca a cazut din picioare. A trebuit sa chem un vecin sa-l scoatem din baie. Am chemat imediat salvarea, au incercat vreo doua ore sa-l resusciteze; el deja avea probleme la inima, la plamani si asta deja i-a fost fatal".

Sunt vorbele Mariei, o mama care recunoste ca si-a scapat baiatul din mana, pentru ca in final sa il si piarda. Fiul ei avea 23 de ani cand s-a stins si era dependent de droguri de la 15. De copil a cazut in capcana traficantilor din Ferentari.

"I-a intalnit pe unii, i-au spus ca il fac sa se simta bine. I-au injectat heroina si a ajuns dependent. Am aflat dupa nu stiu cati ani, ca au inceput sa-mi dispara din casa lucruri, bani... Se imprumuta, au venit camatarii, ne amenintau, odata chiar l-au si batut si ne-a fost mila de el", povesteste Maria

Saptamana trecuta si-a facut ultima doza. Cel mai probabil, a incercat "marfa alba", o substanta abia intrata pe strazi. Cunoscatorii stiu foarte bine cat este de periculoasa.

"La tarie este OK, nu provoaca dependenta atat de mare, dar in schimb, face rau corpului. Daca nu ai un corp destul de rezistent si ai probleme cu inima sau cu ficatul, ti le doboara", explica Alex, care recunoaste ca este consumator.

Nu doboara, ci te ucide de-a dreptul. 12 tineri au murit de supradoza in doar 40 de zile.

"Au trecut de la un drog foarte slab - la noi, heroina pe piata era foarte diluata - la un drog pur si cantitatea daca a fost aceeasi, pentru ei a fost decimala", continua Alex.

Specialistii vorbesc si despre amestecuri fatale intre stupefiante si zeci de medicamente. Cei care au ajuns pe mesele de autopsie erau farmacii ambulante.

Grav este ca anumite substante nu pot fi identificate in organism, asa ca medicii legisti nu au mereu raspunsuri. Este si cazul drogului lichid.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu