marime text:

Soferii care au protestat fata majorarea pretului benzinei au fost amendati! Vezi de ce!

Un numar de 12 soferi care la sfarsitul anului trecut au protestat intr-o benzinarie din Craiova fata de majorarea pretului carburantilor au fost amendati de Politie si Jandarmerie pentru tulburarea linistii publice dupa ce, la iesirea de la pompe, ar fi "claxonat excesiv".
Soferii care au protestat fata majorarea pretului benzinei au fost amendati! Vezi de ce!

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Dolj, agent Amelia Caprarin, soferii care in 30 decembrie au protestat intr-o benzinarie de langa Gara Craiova fata de marirea pretului la carburanti au primit minimum amenzii prevazute de Legea 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, respectiv 200 de lei.

Este vorba de 12 soferi care, dupa ce si-au incheiat protestul si au iesit in drumul public, au claxonat excesiv si in mod repetat, tulburand astfel ordinea si linistea publica. Ei nu au fost amendati pentru protestul din benzinarie, ci pentru ceea ce au facut dupa finalizarea protestului, pe drumul public. Persoanele amendate pot contesta procesele-verbale de contraventie in instanta”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Conform sursei citate, amenzile au fost date de lucratori ai IPJ Dolj, dar si ai Jandarmeriei.

La sfarsitul anului trecut, in 30 decembrie, mai multi soferi craioveni au protestat intr-o benzinarie de langa Gara Craiova fata de majorarea pretului carburantilor, ei achitand cu monede contravaloarea benzinei sau a motorinei cu care au alimentat masinile.

Ulterior, in 7 ianuarie, mai multi soferi din Craiova s-au strans din nou intr-o benzinarie situata pe Calea Severinului, in apropriere de Hanul Craiovita, pentru a protesta fata de majorarea pretului la carburanti.

in ultima perioada, in mai multe orase din tara au existat proteste similare ale soferilor, care au cumparat cantitati foarte mici de combustibil si au platit cu monede contravaloarea acestuia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu