marime text:

Problema parcarilor ilegale, rezolvata de politisti cu PDA-uri si imprimante mobile

Noutatile IT si gadgeturile au devenit aliatii de nadejde ai politistilor comunitari din Cluj, insarcinati sa rezolve problema parcarilor ilegale. Agentii au fost echipati cu telefoanele inteligente si imprimantele mobile, pentru a-i depista pe soferii indisciplinati. Investitia a costat municipalitatea 67.000 de lei, dar merita pana la ultimul leut, sunt convinsi edilii. Si asta pentru ca, spun ei, politistii comunitari vor fi mai rapizi la impartit amenzi, iar contestatiile legate de scrisul greu de descifrat al unor politisti vor disparea, pentru ca, acum, imprimanta face totul.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mai nou, politistii comunitari din Cluj au la brau o imprimanta mobila, iar in mana un PDA, adica un telefon mobil mai sofisticat. Agentul care constata ca o masina este parcata ilegal sau nu are tichet de parcare valabil va fotografia autovehiculul si va trimite numarul acestuia de inmatriculare catre baza de date a primariei. Astfel, va putea afla daca proprietarul autoturismului a mai luat amenzi sau daca le-a achitat. La trei amenzi neplatite, masina va fi ridicata.

Procesul-verbal de constatare a contraventiei este scos pe imprimanta mobila, iar apoi este pus, la vedere, pe parbrizul masinii, pentru a fi gasit usor de sofer, cand vine sa-si ia masina din parcare. Pentru politist, intreaga operatiune nu dureaza mai mult de 2 minute. In plus, nu mai are nevoie nici de pix si nici de aparat foto.

Sistemul va inregistra automat amenda in baza de date, asa ca, spun edilii, nu vor fi posibile "micile interventii" pe langa politistii comunitari. 

In total, au fost achizitionate noua statii de acest tip in intreg sistemul de gestiune a parcarilor. In prezent, in Cluj se aplica in jur de 300 de amenzi pe zi, insa nici jumatate dintre acestea nu sunt achitate.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu