marime text:

Politistul Cristian Cioaca, condamnat la 3 ani de inchisoare!

Politistul brasovean Cristian Cioaca a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Brasov, la 3 ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este judecat pentru violarea corespondentei prin email a avocatei Elodia Ghinescu, disparuta in august 2007.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Potrivit lui Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, Cioaca a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar in acelasi timp i-au fost impuse mai multe obligatii. Astfel, Cioaca are obligatia de a se pune la dispozitia organelor de urmarire, sa anunte daca isi schimba domiciliul sau locul de munca, precum si mijloacele sale de existenta.

In ceea ce-l priveste pe hackerul Marian Nitu, trimis in judecata in acelasi dosar, acesta a primit o pedeapsa de un an si sase luni cu suspendare.

Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntarea sentintei, urmand sa se judece la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in februarie 2009, alaturi de hackerul Adrian Nitu, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoana cercetata in acest dosar este fostul coleg al lui Cioaca, Marius Sebastian Breazu, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov. Acesta insa nu a fost trimis in judecata, fiindu-i aplicata doar o sanctiune administrativa.

Cristian Cioaca
a refuzat sa dea orice declaratie in fata procurorilor cu privire la acest caz. In schimb, el a recunoscut in fata presei ca a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soti in contul de Yahoo Messenger al sotiei sale.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in 2 septembrie 2007 Cioaca si Breazu au intrat pe calculator in contul de Yahoo Messenger al Elodiei Ghinescu. La sfatul lui Breazu, Cioaca a accesat si casuta de email, apoi a transferat datele pe un alt calculator, precum si pe un CD, unde a creat un folder intitulat "Inselatorii".

De asemenea, Cioaca a trimis email-urile Elodiei, prin internet, si surorii sale Ana Maria Ene. Ulterior, dupa ce a urmarit o emisiune la OTV, Cioaca, prin intermediul lui Dan Diaconescu si a altor doua persoane din cadrul aceleiasi televiziuni, a luat legatura cu hackerul Adrian Nitu. Cioaca l-a determinat pe Nitu sa acceseze, de asemenea fara drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa de email a avocatei Ghinescu, incalcand astfel masurile de securitate prin folosirea in mod fraudulos a numelui de utilizator si a parolei de autentificare.

Politistul Cristian Cioaca a fost chemat, in 13 februarie 2009, la DIICOT Brasov, unde i s-a comunicat ca i s-a schimbat incadrarea juridica in cadrul urmaririi penale, devenind din instigator autor in dosarul violarii corespondentei prin e-mail a sotiei sale. Schimbarea incadrarii juridice a lui Cioaca a venit ca urmare a declaratiilor date in fata procurorilor de fostul sau coleg Marius Sebastian Breazu.

Dosarul a fost deschis in noiembrie 2007 ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute din Brasov si a Baroului de Avocati din Brasov.

Pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa acesta a stat doar cateva zile in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, intrucat a fost eliberat sub control judiciar.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu