marime text:

Politistii de frontiera de la Albita dadeau rest la spaga, daca oamenii nu veneau pregatiti cu bani marunti

"Coruptia din vami este vinovata de evaziunea fiscala din Romania si, implicit, de luarea unor masuri nepopulare". Pe baza acestui argument procurorii anticoruptie au cerut arestarea politistilor de frontiera de la  Albita.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Si nu se inseala foarte tare. Potrivit probelor, suspectii primeau orice, inclusiv borcane cu gem, iar atunci cand mituitorii nu aveau bani marunti, le dadeau si restul.

Pana acum, judecatorii au trimis in celula 15 persoane si au considerat ca alte 13 pot fi cercetate in stare de libertate.

Politist de frontiera 1: "Nu te sfii!"

Interlocutor: "N-am maruntis..."

Politist de frontiera 2: "Da rest, n-ai? (...) Da' tu nu vii cu bani de acasa? Baga-i in buzunar, nu mai umbla asa cu ei. Nu stiu daca camerele astea care inregistreaza aici..."

Politist de frontiera 1 : "Aaa, nu vede..."

Cam asa discutau oamenii in uniforma cu cei care voiau sa treaca frontiera. Practic, orice intrare in Romania costa. Daca in bagaje erau si marfuri ilegale, atunci spaga crestea.

Cei care isi incercau norocul cu doar 10 euro, erau pusi la punct imediat.

Agent principal Asimine Andrei: "Astea-s propuneri? Bai, nu te cauta prin buzunare pe aici, ca sunt camere de luat vederi.... Daca vrei sa propui ceva, iei pasaportul si te duci in masina, pe urma vad eu ce propui tu acolo!"

Daca faceau naveta zilnic, oamenii dadeau un pachet de cafea sau cate 10 lei de stampila.

Anchetatorii spun ca la Albita coruptia era generalizata. Tupeul angajatilor nu avea limite. Ei ar fi redirectionat camerele de supraveghere astfel incat sa nu filmeze in cabinele destinate controlului.

In referatul cu propunerea de arestare procurorii aveau sa noteze ca "activitatea inculpatilor a avut printre principalele consecinte si cresterea exponentiala a infractiunilor de evaziune fiscala, precum si impactul negativ pe care il au activitatile infractionale de evaziune fiscala asupra cetatenilor romani pentru care diminuarea bugetului de stat aduce ca si consecinta directa marire a contributiei fiscale si diminuarea veniturilor individuale."
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu