marime text:

Politist retinut la Arad, dupa ce a cerut mita 3.000 de euro

Un politist din Arad a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a pretins 3.000 de euro de la un localnic, cercetat pentru loviri si alte violente, pentru a nu ii schimba aceasta incadrare juridica in una mai grava.
Politist retinut la Arad, dupa ce a cerut mita 3.000 de euro
Politistul retinut de procurorii Parchetului Tribunalului Arad are 24 de ani si lucreaza la Biroul municipal de investigatii criminale, el avand in sarcina dosarul unui barbat care era acuzat de loviri si alte violente, dupa ce ar fi batut un localnic in urma cu cinci luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Flagrantul de luare de mita a fost organizat la cererea barbatului cercetat penal, care le-a spus procurorilor ca politistul i-a pretins 3.000 de euro ca sa nu ii schimbe incadrarea juridica a faptei in talharie, situatie in care ar fi ajuns dupa gratii.
 
Potrivit denuntatorului, politistul i-a spus ca incadrarea dosarului de cercetare penala poate fi schimbata in talharie, pentru ca victima bataii din urma cu cinci luni ar fi reclamat si disparitia unui lantisor din aur in timpul conflictului.
 
"Denuntatorul a spus ca politistul i-a cerut banii pentru a interveni pe langa superiori, astfel incat incadrarea faptei sa nu fie schimbata in talharie. La flagrantul organizat, politistul a primit o prima transa de 1.600 de euro din suma totala de 3.000 de euro pretinsa", a declarat procurorul de caz, Codrin Gavra, de la Parchetul Tribunalului Arad.
 
Procurorul a spus ca victima conflictului nu reclamase, in realitate, disparitia lantisorului.
 
Politistul a fost audiat sambata si retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie propus judecatorilor pentru arestarea preventiva, el fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu