marime text:

Politist prins in timp ce lua 4.500 de lei mita, de la un strain implicat intr-un incident in trafic! VIDEO

Un politist de la Sectia 9 din Capitala a fost retinut pentru luare de mita, dupa ce a primit 4.500 de lei de la o persoana cercetata intr-un dosar pentru a tergiversa solutionarea cauzei si a determina martorii sa dea declaratii false.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Agentul G.M.G, de la Sectia 9 Politie, este cercetat pentru luare de mita, pe numele acestuia fiind emisa, marti, ordonanta de retinere pentru 24 de ore, masura care expira miercuri, se arata intr-un comunicat al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

In urma cercetarilor facute de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie s-a stabilit ca, in perioada 18 octombrie 7 decembrie, politistul a pretins 8.350 de euro si 4.500 de lei, din care a primit 4.500 de lei, de la o persoana cercetata intr-un dosar, care ulterior l-a denuntat.

Politistul a cerut banii pentru a tergiversa solutionarea dosarului penal pe care-l instrumenta, in care denuntatorul S.Q.A. are calitatea de faptuitor, precum si pentru a determina martorii din cauza sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului, astfel incat solutia sa fie favorabila acestuia, au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Agentul de la Sectia 9 a fost prins marti, in urma unui flagrant delict organizat de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si de procurorul de caz, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al DGA.

Politistul l-a sunat, marti, pe denuntator, dupa ce anterior ii ceruse acestuia 8.700 de euro si i-a spus sa-l insoteasca in judetul Ilfov, sub pretextul ca vrea sa-i vanda un teren.

Ajunsi la fata locului, agentul i-a cerut denuntatorului, care nu este cetatean roman, sa-i dea urgent suma de bani ceruta, pentru a-i solutiona favorabil un dosar privind o altercatie avuta de acesta in urma unui incident in trafic. Politistul sustinea ca va da 3.000 de euro martorilor din dosar, pentru a-si schimba declaratia, 700 de euro ii va pastra pentru a nu da in lucru dosarul in decembrie si ianuarie, iar 5.000 de euro ar fi fost pentru a propune neinceperea urmaririi penale, a precizat DGA.

Barbatul i-a oferit lui G.M.G. suma de 2.000 de lei pe loc, insa politistul a refuzat, pe motiv ca este prea putin. Dupa aproximativ o ora, politistul l-a sunat din nou si i-a spus sa-i aduca banii pe care ii are. in momentul in care a primit banii, politistul a fost prins in flagrant delict si ridicat de ofiteri.

Politistul urmeaza sa fie prezentat, miercuri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, mai arata DGA.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu