marime text:

Politist fara rusine - prins in timp ce primea mita 1.200 de lei, chiar in sectie!

Un politist de la Sectia 14 din Capitala a fost arestat preventiv pentru 15 zile, vineri, dupa ce a fost prins in flagrant delict de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie in timp ce primea mita 1.200 de lei pentru solutionarea favorabila a unui dosar penal.
Politist fara rusine - prins in timp ce primea mita 1.200 de lei, chiar in sectie!

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au primit un apel pe linia verde anticoruptie, in 29 august, de la un barbat care a reclamat faptul ca politistul A.C., de la Sectia 14 Politie din Capitala, i-a cerut bani pentru a-i solutiona favorabil un dosar penal, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al DGA.

Barbatul a declarat, in plangerea depusa la DGA, ca politistul a venit, in seara zilei de 29 august, acasa la tatal sau si i-a spus acestuia sa-si anunte fiul ca a doua zi trebuie sa se prezinte la Sectia 14.

In 30 august, barbatul s-a intalnit cu A.C., care i-a spus ca o femeie a depus plangere impotriva sa, iar aceasta are si un martor. Politistul nu i-a spus despre ce infractiune este vorba, insa a precizat ca daca urmeaza calea legala va cheltui aproximativ 15.000 de lei, pentru ca prejudiciul cerut de reclamanta este de 4.000 de lei.

Totodata, politistul i-a prezentat barbatului doua posibilitati de rezolvare a dosarului in favoarea: fie politistul, in schimbul unei sume de bani, urma sa-l influenteze pe martorul adus de femeie, fie barbatul urma sa aduca trei martori care sa contrazica afirmatiile primului martor. La finalul discutiei, politistul i-a cerut denuntatorului bani, pentru a-i oferi procurorului de caz, a precizat DGA.

Politistul l-a contactat, joi, pe barbat si i-a cerut sa vina in zona Parcului Tineretului. El i-a cerut barbatului sa ii aduca 1.200 de lei pentru a solutiona dosarul, spunand ca martorului ii va da 200 de lei, procurorului 500 de lei, iar restul de bani ii va pastra. Totodata, i-a cerut barbatului ca banii sa ii fie dati in aceeasi zi, pana la ora 22.00.

Ofiterii DGA, impreuna cu procurorul de caz, au organizat un flagrant, in jurul orei 19.30, politistul fiind prins in timp ce primea, chiar in sediul Sectiei 14, 1.200 de lei.

Politistul a fost retinut pentru 24 de ore, iar vineri a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru 15 zile.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a agentului de politie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu