marime text:

Pensionar din Franta arestat pentru ca a impuscat doua minore din Romania pe care le-a prins la furat

Un barbat in varsta de 74 de ani, acuzat ca, in august, a impuscat doua minore de origine romana pe care le-a prins furand din locuinta sa, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel din Montpellier a respins, marti, pentru a treia oara, cererea sa de eliberare, informeaza Le Parisien.
Pensionar din Franta arestat pentru ca a impuscat doua minore din Romania pe care le-a prins la furat
Barbatul ramane astfel in arest preventiv, in asteptarea procesului. El a fost pus sub acuzare pentru tentativa de omor, dupa ce a deschis focul asupra celor doua minore, care au intrat in casa lui prin efractie. Grav ranite, cele doua au fost internate la in Montpellier si Beziers.
 
In prezent, cele doua fete sunt in afara pericolului, insa una dintre ele a ramas cu sechele serioase.
 
La Nissan-lez-Enserune, unde Rene Galinier ducea o viata linistita inainte de producerea incidentului, tot satul este afectat de arestarea batranului. A fost creat un comitet de criza, iar unii politicieni au preluat cazul septuagenarului.
 
Christian Vanneste, deputat UMP, a adresat o scrisoare deschisa ministrului de Justitie, in care deplange efectele dezastruoase asupra populatiei a acestor masuri de mentinere in detentie.
 
Curtea de Apel a fost insa de neclintit: "Continuarea detentiei este singura modalitate de a pune capat pericolului exceptional privind ordinea publica, provocat de gravitatea infractiunii (...) si importanta prejudiciului."
 
Un alt argument invocat de magistrati ar fi ca punerea in liberate a barbatului ar putea sa nu fie inteleasa de comunitatea victimelor si, in acest context, magistratilor le-ar fi teama de represalii impotriva invinuitului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu