marime text:

O schema BETON - au cumparat betoniere de 800,000 EUR si nu le-au mai platit!

Cinci persoane sunt cercetate de politistii de investigarea fraudelor, fiind suspectate ca au inselat o societate de leasing prin prezentarea unor situatii financiare falsificate, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 800.000 de euro, patru dintre aceste persoane fiind retinute.
O schema BETON - au cumparat betoniere de 800,000 EUR si nu le-au mai platit!
Potrivit IPJ Gorj, in 31 mai, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj i-au identificat pe B. Marian si Dan M., ambii in varsta de 25 de ani, din comuna valceana Popesti, pe Vasile T., de 54 de ani, din comuna gorjeana Balanesti, pe Mihai S., de 33 de ani, din comuna Popesti Leordeni, judetul Ilfov si pe bucuresteanul Valentin E., de 30 de ani.
 
Acestia sunt suspectati ca, in cursul anului 2009, au constituit un grup infractional in vederea obtinerii unei finantari de la o societate de leasing din Bucuresti, pentru achizitionarea de utilaje si statii de betoane.
 
In acest sens, suspectii au achizitionat, in sistem leasing, utilaje folosite in domeniul constructiei (vola, statie de betoane mobila, buldoexcavator, escavator pe senile), prin prezentarea unor situatii financiare falsificate ale celor doua societati comerciale din Targu Jiu, unde isi desfasurau activitatea.
 
Ulterior, suspectii au valorificat utilajele respective, cauzand un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, patru din cele cinci persoane cercetate in acest dosar au fost retinuti pe baza de ordonanta pentru inselaciune si fals intelectual si uz de fals.
 
In cursul zilei de marti, acestia vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu