marime text:

Ni l-au trimis inapoi - un roman de etnie roma s-a intors in tara dupa 2 ani de inchisoare in Anglia

Un roman de etnie roma, Iuri Stanciu, s-a intors in Romania, dupa executarea unei pedepse de doi ani de inchisoare in Marea Britanie pentru ca si-a trimis propria fiica, Eva, in varsta de 13 ani, la cersit in aceasta tara.
Ni l-au trimis inapoi - un roman de etnie roma s-a intors in tara dupa 2 ani de inchisoare in Anglia
La procesul sau de la tribunalul Reading Crown, juratii au decis ca Iuri, in varsta de 45 de ani, a permis ca fiica sa sa fie exploatata, privata de hrana si fortata sa cerseasca pe strada iarna, in haine prea subtiri pentru temperaturile extrem de scazute, timp de zece ore pe zi. El a fost condamnat in octombrie 2008 la patru ani de inchisoare, pedeapsa reducandu-i-se la jumatate pentru buna purtare.
 
Vasile Busuioc, varul in varsta de 22 de ani care a transportat-o pe Eva cu avionul de la Bucuresti, a fost si el gasit vinovat de trafic de persoane. Ceilalti doi veri ai lui Iuri, Marin Vasile, in varsta de 34 de ani, si Stoica, in varsta de 36 de ani, au fost condamnati pentru ca au exploatat-o pe Eva, conducand-o prin orasele din imprejurimile orasului Slough.
 
In decembrie 2007, Eva a fost trimisa la cersit pe Camp Road din orasul Farnborough, carand mereu dupa ea un teanc de reviste Big Issue, desi acestea erau vechi. Dupa cinci saptamani, in ianuarie 2008, dupa o uriasa operatiune a politiei din Slough, care a vizat cautarea copiilor romani victime ale traficului de persoane, Eva a fost salvata si plasata in grija asistentilor sociali britanici.
 
Dupa ispasirea pedepsei, Iuri a fost expulzat din Marea Britanie in februarie, la bordul unui avion, cu un bilet platit de statul britanic. Eva il astepta in Romania, impreuna cu restul familiei. Ea fusese de asemenea adusa din Marea Britanie in decembrie 2008, la doua luni dupa ce tatal sau si-a inceput executarea pedepsei.
 
Lucica, mama Evei, a afirmat in permanenta ca fata nu a fost exploatata, sustinand doar ca au trimis-o in vacanta pentru patru luni la rude in Marea Britanie. "Am 12 copii si mai pot avea multi pe viitor. Daca as vrea o avere, i-as duce pe toti in Marea Britanie si as spune ca nu am unde locui. As obtine ajutoare sociale de mii de lire sterline pe an si o casa mare de la Guvernul vostru".
 
"Cu o astfel de viziune cinica asupra bunavointei Marii Britanii fata de cetatenii straini someri, ramane de vazut daca ea isi va pune in aplicare promisiunea", comenteaza, in final, Daily Mail.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu