marime text:

Ministrul Sanatatii cere pedepse mai aspre pentru cei care agreseaza medicii si asistentele

Ministrul sanatatii, Cseke Attila, cere ca persoanele care agreseaza medici, asistenti medicali, soferi de ambulanta aflati in timpul serviciului sa primeasca pedepse mai aspre, iar aceste infractiuni sa fie incadrate in Codul penal in categoria ultraj asupra autoritatilor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In acest sens, Cseke Attila a transmis ministrului justitiei si Comisiei juridice a Camerei Deputatilor un amendament la proiectul Legii privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, in care propune ca infractiunile asupra personalului medical - medic, asistent medical, sofer de ambulanta sau orice altfel de personal din sistemul medical aflat in exercitiul functiunii - sa fie incadrate in categoria ultraj asupra autoritatii si sa fie sanctionate in consecinta, mult mai aspru, la fel ca faptele savarsite asupra functionarilor publici, se arata intr-un comunicat de duminica al Ministerului Sanatatii.

"Astazi, daca o persoana loveste un medic intr-un spital poate sa fie sanctionata cu inchisoare de la trei luni pana la doi ani sau cu amenda, dupa caz. Noi propunem inasprirea pedepselor, similar cu cele aplicate in cazul agresiunilor asupra functionarilor publici. Astfel, agresorul ar fi sanctionat cu inchisoare intre sase luni si trei ani. Mai mult, prin noua prevedere legala impacarea partilor nu mai inlatura raspunderea penala. Prin noile masuri urmarim descurajarea celor care nu respecta corpul medical si munca depusa de angajatii din sistem. si au existat in ultima perioada unele cazuri ingrijoratoare", a declarat ministrul sanatatii.

De asemenea, ministrul sanatatii propune ca amenintarea va fi pedepsita cu inchisoare de la sase luni pana la doi ani, fata de trei luni pana la un an, cum este prevazut in prezent.

In amendamentele transmise de Ministerul Sanatatii cere ca vatamarea coporala grava sa fie sanctionata cu inchisoare de la trei la 12 ani, fata de doi-sapte ani, iar in cazul vatamarii corporale, sanctiunea propusa este inchisoarea de la sase luni la sase ani, fata de pedepsele actuale de sase luni pana la cinci ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu