marime text:

Militarii israelieni morti in accidentul de elicopter din Bucegi au fost identificati

Specialistii israelieni au terminat identificarea militarilor morti in elicopterul prabusit in Bucegi, a anuntat joi noapte presa din Israel. Sicriele cu ramasitele celor sase militari vor fi aduse in Israel cu un avion trimis special sa le preia de la baza aeriana de la Boboc, judetul Buzau.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Avionul este asteptat in jurul orei 8.00, la baza militara de la Tel Nof. Inmormantarile sunt programate in jurul pranzului, in cimitire militare din orasele de origine ale victimelor.

Toate marile ziare israeliene au anuntat joi noapte ca medicii legisti si reprezentantii rabinatului, trimisi special in Romania dupa accidentul de elicopter din Bucegi, au terminat identificarea ramasitelor omenesti si au autorizat repatrierea lor.

Potrivit uzantelor, conducerea armatei a emis certificatele de deces pentru colonelul Avner Goldman, 48 ani,  Lt. Col. Daniel Shipenbauer, 43 de ani , maiorul Yahel Keshet, 33 de ani, maiorul Lior Shai, 28 de ani, locotenentul Nir Lakrif, 25 ani, si sergentul Oren Cohen, 24 de ani. 

Un avion Boeing 767 al fortelor aeriene israeliene a fost trimis la baza aeriana de la Boboc, in judetul Buzau, sa-i aduca pentru ultima oara acasa. Dupa o scurta ceremonie, sicriele au fost urcate in avion si, inainte de inchiderea usilor, membrii corpului de capelani al armatei israeliene au recitat Kaddish, rugaciunea pentru morti, a transmis joi noapte corespondentul Jerusalem Post.

Inainte de plecarea avionului, presedintele israelian Shimon Peres i-a telefonat celui roman, Traian Basescu, sa-i multumeasca personal pentru sprijinul acordat de Romania, Israelului, in aceasta tragedie.

Odata terminata recuperarea ramasitelor omenesti, expertii se concentreaza acum pe determinarea cauzelor accidentului. Profitand de vremea frumoasa de joi, au strans de pe munte cea mai mare parte a fragmentelor de elicopter.

Zona greu accesibila le-a dat mult de furca israelienilor.

Informatiile stranse pana acum de anchetatori ii fac sa incline spre ipoteza unei erori umane, pe fondul conditiilor meteo foarte proaste din momentul accidentului.

Capitanul Stefan Claudiu Dragnea, ofiterul roman care ii insotea pe cei sase israelieni in exercitiul ce s-a sfarsit dramatic in Bucegi, va fi inmormantat sambata, in localitatea sa natala, Poiana Mare, judetul Dolj. La ceremonie vor participa si reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale. Ofiterul roman avea 31 de ani si era incadrat la Statul Major al Fortelor Aeriene. Era casatorit si urma sa devina tata peste cateva luni. El n-ar fi trebuit sa se afle la bordul elicopterului, in zborul fatal, dar tatal sau povesteste ca i-a tinut locul unui coleg.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu