marime text:

"Martirii nostri, ucisi de barbari" - televiziunea din Libia transmite inmormantari in direct

Dupa ce au atacat apararea anti-aeriana si radarele libiene, avioanele aliatilor se pregatesc sa bombardeze liniile de aprovizionare ale regimului Ghaddafi. Ieri, guvernul de la Tripoli a anuntat din nou incetarea focului, cum se mai intamplase si vineri. "Sunt vorbe in vant" - a venit replica de la Londra si de la Washington, iar raidurile au continuat.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Tiruri cu rachete de croaziera Tomahawk, peste 100; incarcaturi explozive de mare putere aruncate de bombardiere B-2; raiduri de aviatie, lansate de la baze din Mediterana sau de pe portaviaone... Coalitia condusa de Franta, Marea Britanie si Statele Unite a mobilizat mijloace impresionante de lupta si sutine ca a instituit deja blocada aeriana pe cerul libian.

La Beghazi, rebelii jubileaza langa resturile calcinate ale tancurilor lui Ghaddafi, distruse de bombardamentele aliatilor.

Acum intrebarea este cum va continua ofensiva coalitiei.

Mai putin evazivi, expertii militari avertizeaza ca nimic nu garanteaza succesul acestui razboi dus de la distanta, cu mijloace aeriane. Tot asa incepea si razboiul din Irak, in 2003.

Din cartierul sau general, aparat de garzile loiale si, probabil, de scuturi umane, Colonelul Ghadadfi a lansat un mesaj audio, in care le-a promis inamicilor "un razboi lung", la care nu pot sa faca fata.

S-ar putea - avertizeaza unii analisti - ca aceste cuvinte sa fie profetice. E clar, Ghaddafi este dictaorul odios si detestat, care trage in propriul popor. Insa, la randul lor, multi dintre liderii insurgentilor nu prea au nici in clin, nici in maneca, cu idealurile de democratie, in numele carora coalitia occidentala lanseaza raiduri dupa raiduri.

Liga araba a anuntat ca e de acord cu blocada aeriana prevazuta de rezolutia ONU, insa sprijinul - mult-trambitat in cancelariile occidentale - pare deja ca se clatina.

Pentagonul sustine ca nu sunt informatii ca atacurile aeriene de pana acum au facut victime in randul civililor, in timp ce televiziunea de stat libiana vorbeste de zeci de victime si a transmis imagini de la funeraliile celor pe care i-a numit "martiri" in lupta cu "barbarii agresori colonialisti".

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu