marime text:

Mafiot din Cosa Nostra arestat la Bucuresti! Era cautat pentru omor si trafic de arme

Barbatul a fost arestat luni seara intr-un cazino de pe Bulevardul Timisoara din Bucuresti, unde sarbatorea ziua sotiei. Mafiotul fusese condamnat de magistratii italieni la inchisoare pe viata pentru omor calificat, trafic si folosire de arme.
Mafiot din Cosa Nostra arestat la Bucuresti! Era cautat pentru omor si trafic de arme

Italianul Giuseppe Scuderi, membru al mafiei italiene Cosa Nostra, era urmarit in Romania de aproximativ sase luni.

Seful Serviciului Urmariri al Politie Romane, Adrian Dumitrescu, a declarat ca barbatul locuia in Bucuresti, intr-un apartament inchiriat pe strada Romancierilor. El nu avea afaceri in Romania si a folosit un act de identitate pe un alt nume, al lui Vincenzo Cristaldi.

Mafiotul se afla in Romania de 3-4 ani si nu avea slujba, fiind sprijinit, cu banii, de catre familia lui din Italia. Paolo Sartori, ofiterul italian de legatura de la Politia Romana, a precizat si el ca Scuderi avea emis pe numele sau un mandat de arestare european. In martie 2005 Inalta Curte din Italia l-a condamnat la inchisoare pe viata, pentru omor calificat, trafic de arme si detinere si folosire de arme provenite din trafic.

Pe de alta parte, ofiterul italian Sartori a precizat ca mafiotul Scuderi era foarte retras si nu avea viata sociala in Romania, motiv pentru care gasirea lui a fost dificila. In februarie 1989, Scuderi si alti doi complici au sechestrat un alt mafiot italian pe nume Giuseppe Catania, l-au torturat si apoi l-au impuscat mortal, posibil din cauza divulgarii unor informatii.

Potrivit lui Sartori, Scuderi face parte din clanul italian Cursoti, din Catania. El nu era liderul clanului, insa, era unul din membrii importanti. La actiunea de prindere au participat ofiteri ai Politiei Romana, cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

Intrebat daca sotia mafiotul ar putea fi pedepsita pentru favorizarea infractorului, ofiterul de politie Santori a declarat ca, potrivit legii italiene, acest lucru nu este posibil pentru ca ea este membru al familiei. De altfel, si legea romana prevede ca rudele de gradul intai nu raspund penal pentru favorizarea rudelor.

La randul sau, seful Serviciului Urmariri al Politie Romane, Adrian Dumitrescu, a precizat ca in decurs de aproximativ 10-15 zilei, conform legii, Scuderi ar trebui sa fie predat autoritatilor italiene. Totusi, avand in vedere ca el este acuzat si de catre autoritatile romane, de fals privind identitate si uz de fals, instanta romana trebuie sa decida daca mafiotul va fi cercetat aici sau in Italia.

Scuderi a stat deja patru ani in inchisoare, in Italia, in arest preventiv. El a fugit din tara cand a primit sentinta de inchisoare pe viata. In momentul in care a fost ridicat de autoritatile romane, Scuderi si-a negat identitatea reala, insa politistii romani i-au luat amprente le-au comparat cu cele ale autoritatilor italiene si au stabilit ca este vorba despre mafiotul cautat in Italia.

Scuderi mai este suspectat si de alte infractiuni cu violenta comise de clanul din care face parte, ocupandu-se cu perceperea taxelor de protectie si a traficului de droguri.

In ceea ce priveste actele de identitate pe care Scuderi le avea asupra lui, acestea nu erau false, insa apartineau altei persoane. Ofiterul Paolo Sartori a precizat ca proprietarul de drept al actelor ar putea fi tot un membru al clanului care l-a ajutat sa se ascunda de autoritati.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu