marime text:

Lovitura grea data crimei organizate! 34 de persoane retinute pentru infractiuni informatice

Ordonante de retinere pe banda rulanta. Asta au dat marti seara procurorii DIICOT Valcea, in cadrul anchetei privind licitatiile fraudulose pe Internet. 15 persoane, apoi inca 19, au fost retinute pentru 24 de ore, urmand ca miercuri sa fie prezentate instantei, cu propunerea de arestare preventiva.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cei care au primit marti seara ordonante de retinere fac parte dintre suspectii ridicati in urma celor 101 de perchezitii facute in Bucuresti si 12 judete.

Simultan cu perchezitiile de la noi, facute in Bucuresti, Valcea, Teleorman, Timis, Arges, Prahova, Brasov, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani si Bacau, au avut loc descinderi in Statele Unite, de unde a pornit de fapt ancheta, si in Cehia. Pentru aceasta operatiune mamut, DIICOT a colaborat cu FBI si cu Secret Service, precum si cu politia din Cehia. 34 de suspecti au fost retinuti in Romania, 16 la Praga, iar alti 14 sunt dati in urmarire generala.

Procurorii spun ca este vorba de trei retele specializate in fraude informatice si inselaciuni pe site-uri de comert electronic, care operau pe teritoriul mai multor state. Ei ar fi inselat peste 800 de persoane, iar prejudiciul depaseste 800.000 de euro. Cei mai multi pagubitii sunt din SUA, dar exista persoane inselate si in Canada, Noua Zeelanda, Suedia, Danemarca, Spania, Germania si Elvetia.

Odata ajunsi in Romania americanii le-au sugerat celor de la DIICOT pe cine sa monitorizeze. In decursul timpului s-au strans probeCu mandate de aducere si cu autorizatii de perchezitie, mascatii au intrat in acelasi timp in casele suspectilor, despre care existau informatii ca de cativa ani fac avere din inocenta clientilor unor site-uri de comert electronic. Gruparile erau raspandite in toata tara, iar la descinderile de marti au participat 700 de politisti si jandarmi.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu