marime text:

Le promiteau locuri de munca si le transformau in prostituate - 5 proxeneti romani prinsi in Spania

Opt membri ai unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane si proxenetism, acuzati ca aduceau ilegal femei din Romania pe care le obligau sa se prostitueze, au fost arestati in urma unei operatiuni a Garzii Civile spaniole, derulata in Alicante si Murcia.
Le promiteau locuri de munca si le transformau in prostituate - 5 proxeneti romani prinsi in Spania
Femeile erau fortate sa "munceasca" pe marginea drumului, in Torrevieja si Orihuela, relateaza typicallyspanish.com.
Suspectii sunt cinci din Romania, doi din Albania si unul din Maroc.
 
Reprezentantii Garzii Civile au relatat presei ca investigatia a demarat in octombrie 2009, fiind vizata o grupare criminala albaneza, cunoscuta pentru furturi si suspecata de implicare in infractiuni de exploatare sexuala.
 
Doi dintre lideri au fost depistati in regiunea Murcia, de unde gruparea era ajutata de o femeie, din Romania, care supraveghea grupurile de femei. Victimele erau aduse in Spania cu promisiunea falsa de gasire de locuri de munca, actele de identitate fiindu-le, ulterior, confiscate de liderii gruparii, la ajungerea in tara.
 
Ele erau fortate sa se prostitueze, fiind supuse la diverse amenintari care le vizau atat pe ele, cat si familiile lor.
Europa Press a relatat ca peste 20 de femei au fost traficate de gruparea infractionala, iar unele dintre ele au fost date la schimb pentru automobile.
 
Noua kilograme de canabis, precum si alte obiecte au fost confiscate de anchetatori in cele patru imobile perchezitionate in timpul actiunii derulate in Alicante si Murcia.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu