marime text:

Interlopul Costica Argint a fost eliberat. "Ma intorc in Italia cu primul avion"

Costica Argint, condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si arestat in decembrie 2009 in Italia, a fost eliberat conditionat, marti dupa-amiaza, din Penitenciarul Focsani, dupa ce Judecatoria Focsani i-a aprobat, in 2 martie, cererea in acest sens.
Interlopul Costica Argint a fost eliberat.  Ma intorc in Italia cu primul avion

La iesirea din Penitenciar, Costica Argint a declarat ziaristilor ca se va intoarce in Italia cu primul avion, pe care il va lua joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ma voi intoarce in Italia cu primul avion deoarece acolo locuiesc de 14 ani", a spus Argint.

El a precizat ca perioada de detentie reprezinta "o datorie mai veche" fata de statul roman.

"Am platit o datorie mai veche statului roman, datorie pe care am achitat-o. Nu am datorii fata de nimeni cu exceptia unei singure persoane dragi inimii mele. Nu am putut sa ma achit fata de ea pentru ca m-au purtat prin inchisorile italiene si romane timp de trei ani. Daca vreodata voi crede ca siguranta mea si libertatea mea vor fi in afara oricarui pericol voi reveni in tara sa fac niste declaratii, deocamdata nu", a spus Argint.

Acesta a adaugat ca, in opinia sa, decizia eliberarii conditionate era normala.

"Era normal sa fiu eliberat deoarece eu mi-am indeplinit obligatiile de detinut, nu am creat probleme penitenciarului si eliberarea este o decizie corecta. Era culmea sa nu ma fi eliberat. Pentru mine ar fi fost un semnal ca guvernul nu m-a uitat", a continuat Costica Argint.

El a explicat ca mai are un proces in Italia, unde este acuzat de santaj si inselaciune.

"In Italia am un alt proces de santaj si inselaciune, e un proces de care nu vreau sa discut acum pentru ca a fost pregatit de niste persoane care imi doresc «binele»", a incheiat interlopul Costica Argint.

La iesirea din penitenciar, Argint a fost asteptat de cativa prieteni care l-au luat intr-un autoturism Audi si cu care a plecat spre Focsani.

Argint a fost eliberat dupa ce Judecatoria Focsani a admis, in 2 martie, cererea sa de eliberare conditionata, iar Parchetul Judecatoriei Focsani nu a mai facut recurs.

Desi eliberarea este conditionata, Costica Argint se poate intoarce in Italia sau in orice stat membru al Uniunii Europene, intrucat nu va mai fi extradat autoritatilor italiene dupa iesirea din Penitenciarul Focsani, acestea spunand ca nu mai exista niciun mandat pe numele liderului Asociatiei romilor refugiati politic din Italia.

"In momentul de fata, Costica Argint nu se mai afla sub puterea vreunui mandat emis de statul italian. Fiind cetatean al Uniunii Europene, Argint poate merge in Italia sau in orice tara membra a Uniunii", afirma reprezentanti ai Centrului de Informare din cadrul IGPR.

Costica Argint ar fi urmat sa se intoarca in Italia dupa ispasirea pedepsei, unde era implicat in alte proceduri judiciare. De altfel, autoritatile italiene il extradasera temporar pe Argint, pentru a-si finaliza pedeapsa in Romania.

Totusi, in urma deciziei instantei de a-l elibera conditionat, autoritatile italiene au comunicat partii romane ca Argint nu mai are niciun mandat pe numele sau, astfel ca nu este necesara returnarea sa in Italia, au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. in aceste conditii, barbatul va ramane in libertate.

Costica Argint a facut mai multe cereri de eliberare conditionata, iar una dintre acestea a fost aprobata, in 2 martie 2011, de Judecatoria Focsani. Argint a convins instanta ca se incadreaza pentru eliberarea conditionata deoarece a executat deja o parte din pedeapsa, ceea ce ii permitea sa solicite eliberarea conditionata.

"Am solicitat liberarea conditionata in baza articolului 59 din Codul Penal, in sensul ca pedeapsa a fost executata. Aceleasi concluzii le-a depus si reprezentantul Parchetului. Instanta a apreciat in mod corect ca sunt indeplinite conditiile si a dispus punerea detinutului in libertate", a precizat avocatul Cristian Dragovici.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu