marime text:

Japonia distrusa de cuvantul pe care l-a inventat - TSUNAMI!

Japonezii, cei care au dat lumii cuvantul "tsunami", care in limba lor inseamna "val imens", au incercat sa fuga astazi din calea unuia care a atins 10 metri inaltime. Exista cel putin o mie de morti, 88 de mii de disparuti, mii de case luate de apa, baraje rupte, alerte de natura radio-activa, iar incendiile brazdeaza toata coasta de nord-est.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Un imens zid lichid, inalt de 9-10 metri, s-a prabusit peste coasta de nord-est a Japoniei.

Absolut nimic nu sta in calea acestei uriase dezlantuiri. Priviti un camion greu, acum o biata jucarie stricata, purtata de puhoaie.

Apa a inaintat rapid kilometri buni in interiorul uscatului, spulberand totul. Soferii se grabeau sa fuga in timp ce potopul se apropia amenintator de sosea. Calea de scapare le-a devenit ultimul drum.

Televiziunile nipone au difuzat fara incetare imagini cu case inundate sau distruse din doua prefecturi - Sendai si Fukushima. Acolo, oamenii disperati fluturau panze albe de la geamuri.

Tulburatoare este si scena acestui vartej imens care a  inghitit zeci de masini - parca facute de hartie.

Alte autoturisme pluteau haotic in apa care aproape ca atinsese ultimul etaj al blocurilor de locuinte.

Iata si cum tsunamiul se apropie, amenintator, de pista aeroportului Sendai. A mai ramas doar aceasta bucatica de asfalt.

Alerta de tsunami a fost prompta, dar seismul s-a dezlantuit prea aproape de coasta pentru ca oamenii sa apuce sa fuga.

In nicio jumatate de ora, prima serie de valuri seismice zdrobeau - deja - ambarcatiuni si vehicule de pasajul suspendat din portul orasului Kamaishi.

In tot acest timp infernul se dezlantuia in alte zone zdruncinate de cutremur. O rafinarie din regiunea Tokyo s-a transformat in iad curat. 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu