marime text:

Fratii Ion si Vasile, 16 spargeri impreuna! Preferau primariile, dar nu ratau nici gradinitele

Fratii Vasile si Ion Cristinel Manoila au fost trimisi in judecata pentru spargerea a 12 primarii, o gradinita, un oficiu postal, o agentie bancara si o administratie financiara, de unde au luat bunuri si bani, informeaza Biroul de presa al Minsietrului Public.
Fratii Ion si Vasile, 16 spargeri impreuna! Preferau primariile, dar nu ratau nici gradinitele

Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, in 18 octombrie, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Vasile si Ion Cristinel Manoila, pentru furt calificat si violare de domiciliu in forma continuata, Judecatoria Brasov urmand a se pronunta asupra vinovatiei celor doi.

Spargerile au fost inregistrate de catre unitatile de parchet de pe raza localitatilor unde cei doi actionau. intrucat furturile avea acelasi mod de operare, judiciaristii au decis conexarea cauzelor, fiind preluate de Parchetul ICCJ, in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 4 Cpp.

Potrivit surse citate, in perioada 18 februarie-24 august 2010, inculpatii au intrat prin efractie in sediile a 16 institutii publice situate pe raza judetelor Bistrita-Nasaud, Brasov, Covasna, Harghita si Mures (12 primarii, o gradinita, un oficiu postal, o agentie bancara, o administratie financiara), in scopul de a sustrage sumele de bani si bunurile de valoare gasite.

Modul de operare al celor doi inculpati folosit in toate infractiunile comise, era urmatorul: anterior patrunderii in sediul institutiilor publice, cei doi inculpati sustrageau din gospodariile invecinate uneltele de care se foloseau apoi pentru anihilarea sistemelor de alarma si spargerea caselor de bani, de cele mai multe ori prin taierea acestora cu polizorul unghiular (flexul). Uneltele folosite erau, apoi, abandonate la locul comiterii faptelor, de pe acestea fiind prelevate si recoltate probe biologice. S-a stabilit astfel, ca inculpatii au comis 18 acte materiale de furt calificat din locuinte si anexe gospodaresti si 21 acte materiale de violare de domiciliu.

Concluziile rapoartelor de constatare tehnico-stiintifica efectuate au fost in sensul ca probele biologice de referinta recoltate de pe obiectele folosite la savarsirea infractiunilor corespund profilului genetic al inculpatilor.

Inculpatii Vasile si Ion Cristinel Manoila au fost surprinsi in flagrant, in noaptea de 23 spre 24 august 2010, in timp ce incercau fortarea usii unui seif din sediul Administratiei Financiare a comunei Lechinta, unde patrunsesera prin efractie.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate la locuintele celor doi inculpati, au fost identificate si ridicate o serie de bunuri, precum si sume de bani provenite din savarsirea infractiunilor.

Prejudiciul estimat a fi produs in cauza se cifreaza la valoarea de 280.264 lei.

In desfasurarea anchetei, procurorii au lucrat impreuna cu ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu