marime text:

Frate de judecator, falsificator de carduri! El si complicii, ridicati in urma a zeci de descinderi din tara

O retea de 17 falsificatori de carduri bancare si-a ridicat politia si procuratura in cap, dupa ce si-au facut veacul prin Italia, Germania si Suedia. Joi dimineata, trupele speciale ale politiei si procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au descins in 37 locatii din Bucuresti, Dolj si Olt, pentru a destructura aceasta retea. Fratele unui membru al retelei este judecator in Craiova.
Frate de judecator, falsificator de carduri! El si complicii, ridicati in urma a zeci de descinderi din tara

Radu Tiugan, al carui frate este judecator la Tribunalul Dolj, se pare ca a ales alt drum in viata. De altfel, cei doi frati nu au nimic in comun si nici nu au tinut legatura. Radu Tiugan si alte 19 persoane, au fost ridicate joi dimineata, in urma descinderilor facute. Toti au fost dusi la Parchet pentru audieri.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Craiova ii cerceteaza pe acestia pentru constituire a unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, punere la dispozitie a unor date informatice, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata, falsificarea unui instrument de plata electronica si punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate.
 
Conform DIICOT, in judeţul Dolj s-a pus bazele unui grup organizat, care s-a extins apoi in Olt si Bucuresti, care s-a specializat in infractiuni de criminalitate informatica.
 
Anchetatorii au stabilit ca membrii bandei confectionau componentele electronice ale aparaturii de skimming in special in Bucuresti, iar componentele mecanice in Craiova, unde erau si asamblate. Dispozitivele obtinute erau ulterior vandute catre alte persoane sau folosite de membrii gruparii, in special pe teritoriul Italiei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu