marime text:

Firmele de leasing au luat tepe de sute de milioane de euro. Hotii nu mai fura masini, ci utilaje scumpe!

Hotii nostri au ajuns la nivelul urmator. Nu se mai multumesc doar cu o masina furata, ci au trecut la excavatoare, autocare si tot felul de utilaje scumpe, luate in leasing. Firmele se trezesc tarziu ca finanteaza societati fantoma sau infractori cu cazier. Paguba din ultimii doi ani este estimata la sute de milioane de euro.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Descinderile de acum un an, la hotii de utilaje de la Borsa, ne-au aratat pentru prima data dimensiunea jafului. Sute de echipamente, care costa chiar si sute de mii de euro, sunt date disparute. Imaginati-va ca sunt disparute cu sutele. Metoda este simpla: contractul se face cu date false, dupa care si masina, si utilizatorul dispar.

Marian Comanescu conduce una dintre cele mai puternice firme care se ocupa de recuperarea vehiculelor disparute. Multe automobilele au fost preluate impotriva vointei utilizatorilor, la cererea firmelor de leasing. Granita dintre ratele intarziate si furtul cu dosar penal este insa foarte subtire.

Cei care lucreaza in acest domeniu au ajuns atat de priceputi, incat gasesc masini si utilaje in toata Europa. Multe ajung mai ales in tarile unde sunt comunitati romanesti mari, cum ar fi Spania, Italia si Grecia, dar si in Franta, Germania sau Bulgaria.

Unii dintre managerii firmelor de leasing admit ca se confrunta si cu cate zece cazuri noi de furt in fiecare luna. Firmele de avocatura gestioneaza deja mii de dosare de frauda, care insumate depasesc 200 de milioane de euro.

Dupa recuperare, masinile pierd chiar si doua treimi din valoarea de contract. Indiferent ca a fost furata sau nu, datoria ramane, asa ca nu e o idee buna sa renuntati pur si simplu la masina.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu