marime text:

Cutremurul de vineri, cel mai puternic produs vreodata in Japonia si al cincilea in lume!

Agentia Meteorologica din Japonia a anuntat ca magnitudinea seismului ce a devastat vineri tara nu a fost 8,9, ci 9. Este vorba asadar de cel mai puternic cutremur produs vreodata in Japonia, si al cincilea in intreaga lume.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Si vestile proaste nu se opresc aici: oficiali din guvernul japonez au recunoscut ca, la Fukushima, miezul unui al doilea reactor a inceput sa se topeasca. Sambata, reactorul numarul 1 a explodat, iar nivelul de radioactivitate din zona a depasit cu mult limitele normale. Peste 200.000 de persoane au fost evacuate de urgenta.

Accidentul nuclear a fost evaluat de specialisti la gradul 4, pe o scara de la 1 la 7. 

Potrivit informatiilor preliminare, aproximativ 160 de persoane au fost contaminate radioactiv in urma exploziei de sambata. Toti locuitorii sunt verificati cu atentie, iar daca se constata ca au fost expusi unei cantitatati de radiatii peste limita admisa, sunt trimisi in centre specializate, pentru tratament.

In paralel, se desfasoara o uriasa operatiune de salvare. Uimitor, in ciuda cutremurului devastator si a valului seismic care i-a urmat, in orasele si satele lovite de dubla catastrofa, exista inca oameni in viata. Speranta lor sunt elicopterele armatei si ambulantei, pentru ca in majoritatea cazurilor, nu se poate ajunge la sinistrati decat pe calea aerului. Drumurile ori nu mai exista, ori sunt impracticabile.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu