marime text:

Cum sa castigi un milion de euro din contrabanda cu haine aduse din China?

Audieri maraton luni noapte, la sediul DNA, in dosarul in care senatorul Mircea Banias si fostul secretar general de la interne, Laurentiu Mironescu, sunt suspectati ca ar fi incasat ilegal un milion de euro!  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mironescu si mai multi suspecti, majoritatea vamesi, cercetati in acest caz, au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore si marti vor ajunge in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Toti sunt banuiti c-ar fi adus in tara, fara acte, marfuri din China, iar statul a pierdut o multime de bani din neplata TVA-ului.

Dupa ore in sir de audieri, luni noapte, in jurul orei 1:00, pe numele suspectilor au fost emise ordonante de retinere.

In acest dosar apare si Directorul adjunct al Grupului Nave al Politiei de Frontiera Constanta, Adrian Patrascu.

Suspectii sunt banuiti ca, alaturi de Laurentiu Mironescu si Mircea Banias, s-au folosit de functii si au facut afaceri care le-au adus castiguri de milioane de euro.

Cei doi demnitari de rang inalt sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala si trafic de influenta.

Mironescu si Banias au lucrat in ultimii 10 ani in zona administrativa a portului Constanta. In timp, unul a ajuns senator al PDL, iar celalalt secretar de stat la interne. Afacerea pe care o aveau impreuna a ramas in picioare.

Ei sunt suspectati ca, prin intermediul unor firme fantoma, au adus in tara vapoare ticsite cu imbracaminte, incaltaminte si papetarie din China. Marfurile intrau in Romania pe la Agigea si erau plimbate in acte pe la diversi proprietari fictivi pentru ca in final sa fie vandute in depozitele de la marginea Capitalei.

Banias si Mironescu ar fi fost interceptati in timp ce faceau tot felul de aranjamente cu vamesii, politistii de frontiera si diversi functionari din Portul Constanta.

Secretarul general al Internelor, Laurentiu Mironescu, a primit ieri si vestea ca a fost demis. Ciudat este insa ca a fost numit in functie, desi era monitorizat de serviciile de informatii.

Asemenea prietenului sau Mircea Banias, Mironescu este un om cu stare. Conform declaratiei de avere are terenuri, un apartament in capitala, 5 case, o masina de teren si 55.000 de euro in banca. Pe de alta parte trebuie sa achite pana in 2020 catre banca o datorie de 320.000 de euro. Mironescu este actionar la cinci firme si presedinte in Consiliului National Director al Ligii Navale Romane.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu