marime text:

Cu sacosa si vaporul - asa intra tigarile de contrabanda in Romania

Scrum au ajuns milioane de tigarete de contrabanda. Autoritatile le-au tocat ieri marunt, spre consolarea producatorilor, care spun ca profitul lor a scazut de cand piata neagra a urcat pana aproape de 40 la suta din consumul total.
Cu sacosa si vaporul - asa intra tigarile de contrabanda in Romania

1 miliard de euro. Atat pierde statul din pricina comertului ilicit cu tigari, bani pe care i-ar fi putut incasa din accize si tva, spun companiile producatoare. Intre timp, doar 2% din tigarile de contrabanda sunt capturate de autoritati.

Ieri au fost distruse 20 milioane de tigarete, adica aproape 20% din cele confiscate de stat anul trecut. Autoritatile spun ca au reusit sa ii sperie pe contrabandisti.

Cele mai multe tigari de contrabanda intra in tara din Moldova si Ucraina, tari in care un pachet de tigari costa aproximativ 1 euro, cam de 2 ori mai putin decat in Romania.

Un motiv pentru care tigarile de contrabanda au diminuat cu 40% vanzarile tigarilor cu acte in regula il reprezinta pretul. La majoritatea produselor acesta este la jumatate fata de cel afisat in magazine.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu