marime text:

Criminalistul expert in portrete robot, care a refuzat FBI-ul, ca sa ramana in Romania!

Pasiunea si dragostea pentru meserie te pot transforma intr-un expert desavarsit. A dovedit asta un politist criminalist din Oradea, care a devenit cel mai cunoscut realizator de portrete robot din Europa.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Este atat de bun, incat si FBI-ul a incercat sa "puna mana" pe el. Surprinzator, omul a preferat salariul taiat pe care i-l ofera ministerul roman de interne.

Florin Lazau e cel mai solicitat realizator de portrete robot din tara si singurul expert in imbatranire faciala, vitala in cazurile in care dispar copii. Nu mai stie cate chipuri a facut din 2004, de cand lucreaza la Politia Bihor. Pentru el, toate cazurile sunt la fel de importante, nu conteaza ca este vorba despre un hot sau despre un criminal. 

Politistul anului in 2007, subinspectorul Lazau a fost curtat de FBI, care l-ar fi vrut in echipa. Dar a preferat sa ramina in tara, printre ai lui. La Oradea, locuieste intr-un bloc vechi, de pe vremea comunistilor si spera sa-si poata cumpara in curand apartamentul. Are trei copii - o fata si doi baieti, gemeni si spera ca macar unul dintre ei sa il urmeze in cariera.

Aproape o treime din infractiuni sunt solutionate dupa ce autorul este recunoscut din portretul robot. Schita este greu de realizat in momentul in care detaliile nu vin de la martori, ci de la victime.

Memorabil este cazul lui Giuliano Ventri, un individ de 26 de ani, care talharea pensionarele, dupa ce isi ridicau banii de la CEC. Le ataca in scara blocului, iar pe una dintre ele, care i s-a impotrivit, a omorat-o in bataie. La scurt timp dupa ce i-au intocmit portretul robot, anchetatorii l-au si identificat pe autor. Fusese eliberat recent din inchisoare, dupa ce jefuise mai multe benzinarii din Arges, Valcea si Dambovita.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu