marime text:

Copile de 14 ani, vandute ca prostituate de lux, de un interlop din Iasi

Un barbat din Iasi acuzat de procurorii DIICOT ca a constituit, alaturi de alte cinci persoane, o grupare care racola tinere obligate apoi sa se prostitueze a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
Copile de 14 ani, vandute ca prostituate de lux, de un interlop din Iasi
Gruparea a fost constituita in anul 2009, iar membrii acesteia au racolat 20 de tinere, intre care 17 minore, pe care ulterior le obligau sa se prostitueze.
 
Potrivit Iuliei Diaconu, procuror in cadrul DIICOT Iasi, capul gruparii este ieseanul Vasile Ursariu, iar pe numele sau judecatorii Tribunalului Iasi au emis, marti, un mandat de arestare pentru 29 de zile. Alte cinci persoane implicate in acelasi dosar sunt cercetate in stare de libertate.
 
Anchetatorii sustin ca tinerele erau tinute in sapte apartamente situate in centrul municipiului Iasi, unde erau obligate sa se prostitueze. Unele dintre tinere aveau 14 ani, iar clientii erau gasiti prin intermediul anunturilor de mica publicitate. In total, din aceasta activitate, membrii gruparii au castigat 500.000 de lei.
 
"Membrii gruparii aveau inchiriate sapte apartamente, toate situate in zona centrala a orasului. Banii incasati de cele 20 de tinere de la clienti erau luati de catre membrii gruparii", a declarat procurorul Iulia Diaconu.
 
Cei sase membri ai grupari sunt cercetati pentru sechestrare de persoane, trafic cu minore si proxenetism.
 
Capul retelei, Vasile Ursariu, a mai fost trimis in judecata anul trecut, alaturi de mai multi membri ai clanului interlop iesean Corduneanu, intr-un dosar referitor la trafic de persoane, infractiuni informatice, santaj si fraude bancare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu