marime text:

Cazul fetitei moarte la strand: de ce lipsea grilajul din bazin si de ce nu a intervenit salvamarul?

Cat a fost ghinion si cat a fost inconstienta? Indiferent de raspuns, un copil nevinovat a murit, din cauza unor oameni carora nu le-a pasat ca intr-o piscina publica, gura de evacuare a apei nu are o sita de protectie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Aceasta biata fetita de 7 ani, din Oradea, a fost aspirata de vartej si prinsa ca-n menghina, pentru ca nimeni nu s-a gandit sa anunte ca bazinul va fi golit, chit ca erau oameni in el. Salvamarul nu a fost pe faza, iar parintii nu au vazut din vreme scena. Procurorii vor discuta cu toti, pe rand.

Un amator a filmat momentul in care copila a fost preluata de echipajul de la ambulanta. Pentru o clipa, a deschis ochii, iar doctorii chiar au crezut ca au castigat lupta cu moartea. In realitate, nu s-a intimplat asa.

Victima se juca in bazin cand un vartej puternic a tras-o in gura de evacuare a apei. Fara sa isi poata misca picioarele, s-a zbatut si a strigat zeci de secunde. Abia intr-un tarziu, fratele ei a vazut-o. Cativa oameni au reusit, cu greu, sa o smulga din capcana si i-au acordat primul ajutor. Abia dupa ce martorii au inceput sa tipe au fost oprite si procedurile de evacuare a apei.

Medicii au reusit sa o tina printre noi doar pana la Spitalul din Oradea. Doua ore mai tarziu si-a dat sufletul.

Parintii copilei vor o explicatie acum, insa raspunsul administratorilor strandului i-a infuriat si mai tare. Ei sustin ca sita care acoperea canalul ar fi disparut de cateva zile. Problema este ca nu s-au gandit sa o inlocuiasca imediat.

Duminica, strandul a fost iar arhiplin. In bazinul in care s-a intamplat tragedia, s-au balacit sute de oameni. Proprietarii au avut insa grija sa puna la loc grilajul.

In vara anului 2007, la Caracal, o fetita de 12 ani, a murit in conditii similare. Directorul complexului si o angajata au fost trimisi in judecata, pentru ucidere din culpa, insa procesul nu s-a incheiat nici pana astazi.

Procurorii vor sa vada in primul rand de ce in momentul in care s-au demarat procedurile de golire a piscinei, in bazinul unde s-a intamplat tragedia se mai aflau oameni. Si asta pentru ca protocolul prevede ca toata lumea sa iasa afara din bazin cand sunt pornite pompele de evacuare.

In al doilea rand, vor sa afle daca nu cumva grilajul a fost furat, cu complicitatea unor angajati, pentru a fi vandut la fier vechi. Pe de alta parte, ei discuta si cu parintii fetei, pentru a afla daca nu cumva se fac vinovati de neglijenta, pentru ca ar fi lasat-o nesupravegheata, intr-un bazin cu o adancime de aproape 2 metri.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu