marime text:

Dinel Staicu a fost prins in UNGARIA!

Dinel Staicu - condamnat la sapte ani de detentie pentru frauda - a fost capturat in Ungaria, de catre politisti, informeaza surse judiciare.
Dinel Staicu a fost prins in UNGARIA!
Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, el facand o solicitare pe cale administrativa de schimbare a numelui, care a fost aprobata de Consiliul Local si publicata in Monitorul Oficial in 10 ianuarie 2011.
 
Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor in data de 4 aprilie. Omul de afaceri a fost de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala, pe vechiul nume.
 
Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit insa legal de la 1 aprilie, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare miercuri, 6 aprilie, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au cerut informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.
 
Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a afirmat, intr-o emisiune televizata, ca politistii au informatii ca Dinel Staicu ar fi parasit tara in cursul zilei de duminica, 3 aprilie, el plecand in Ungaria "si de acolo mai departe cu avionul".
 
In 7 aprilie, Dinel Nutu a fost dat in urmarire internationala, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare care va fi pus in aplicare prin Interpol.
 
Procurorii au cerut o interdictie de a parasi tara pentru Dinel Staicu in 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intentia acestuia de a-si schimba numele, insa nu au reusit sa-i convinga pe judecatori ca omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregateste sa fuga din tara.
 
Cererea a fost formulata atunci de procurorul de sedinta, in procesul in care Dinel Staicu era judecat de magistratii Judecatoriei sectorului 2 Bucuresti pentru "asociere in vederea savarsirii de infractiuni", dosar in care omul de afaceri este acuzat, alaturi de alte persoane, de prejudicierea Transgaz Medias.
 
Conform declaratiilor DNA, existau suspiciuni ca inculpatul intentiona sa se sustraga de la executarea acestei pedepse. DNA a avut la indemana posibilitatea depunerii cererii de luare a masurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucuresti, pe rolul careia, tot de la acea data, se afla dosarul in cauza, primul termen de judecata pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011".
 
Tot in 10 ianuarie a aparut, in Monitorul Oficial, si cererea lui Staicu de schimbare a numelui in Dinel Nutu, cerere concretizata apoi la 1 aprilie.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu