marime text:

Au lasat pe drumuri batrani neajutorati. 18 escroci le-au vandut casele si au scapat de ei

Procurorii DIICOT au retinut joi 18 persoane care pusesera pe picioare o afacere diabolica pe seama unor bieti batrani lipsiti de aparare. Le-au vandut casele fara macar ca ei sa stie ce li se intampla si apoi i-au trimis pe proprietari in strainatate, ca sa li se piarda urma.
Au lasat pe drumuri batrani neajutorati. 18 escroci le-au vandut casele si au scapat de ei

Cei 18 au fost retinuti in urma a 9 descinderi facute joi dimineata de procurorii DIICOT. Printre persoanele retinute este si un angajat al unei agentii imobiliare, cea prin care erau vandute locuintele victimelor.

Suspectii isi alegeau victimele din randul oamenenilor batrani si bolnavi, fara rude care sa-i sfatuiasca. Profitau de neputinta lor, si cu ajutorul unor procuri si acte de identitate false reuseau sa le vanda casele fara ca ei sa stie. Apoi, ca sa scape de ei, ii duceau in strainatate unde ii abandonau. Una dintre victime a reusit sa se intoarca acasa, o alta este si acum data disparuta. Anchetatorii au pana acum sase cazuri, dar se asteapta ca numarul real al victimelor sa fie mult mai mare.

Pana in acest moment, prejudiciul ar fi de 300.000 de euro, insa ofiterii DIICOT sunt convinsi ca numarul celor inselati este mult mai mare.

Persoanele retinute urmeaza sa fie duse in fata unui judecator. Sunt acuzate de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu