marime text:

Apeluri la 112: "Seful de post mi-a dat cu spray lacrimogen" si "Am fost retinut de politie fara motiv"

Un tanar din comuna suceveana Dumbraveni, care a fost dus, duminica seara, la sediul Postului de Politie, a sunat la 112 sesizand ca este retinut fara motiv, iar un alt tanar a reclamat ca seful de post din localitate i-a pulverizat spray lacrimogen in fata tot fara niciun motiv.
Apeluri la 112:  Seful de post mi-a dat cu spray lacrimogen  si  Am fost retinut de politie fara motiv

Potrivit IJP Suceava, Dinu M. (28 ani), din satul Salageni al comunei Dumbraveni, a reclamat, duminica seara, prin 112 ca seful de post din localitate i-ar fi pulverizat in fata spray lacrimogen fara niciun motiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In urma sesizarii, s-a deplasat la fata locului echipa operativa din cadrul Biroului Politiei Rurale Suceava, care a constatat ca in seara respectiva seful Postului de Politie Dumbraveni a fost sesizat prin 112 de Maricica S., din satul Salageni, ca doi localnici, A.Costica si sotia lui, au venit in curtea sa, unde au provocat scandal, au spart geamul de la o usa si l-au lovit cu toporul peste mana pe fiul ei Ionut S. (18 ani).

Seful de post a vazut ca Ionut S. sangera abundent la o mana si a intentionat sa plece cu acesta la Spitalul Dumbraveni pentru acordarea primului ajutor. In acel moment, Dinu M., care locuieste in apropiere, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a inceput sa vocifereze in legatura cu ceea ce s-a petrecut acolo, iar politistul i-a cerut sa mearga in curtea sa. Acesta a refuzat, motivand ca se afla pe domeniul public si ca face ce vrea el.

Ulterior, politistul a intrat in curtea familiei lui Ionut S. pentru a face cercetari, moment in care Dinu M. i-a adresat din drum cuvinte sfidatoare. Politistul s-a dus spre el, moment in care Dinu M. a fugit in curtea sa de unde a continuat sa adreseze injurii si sa-l jigneasca pe politist, inarmandu-se in acelasi timp cu un par pe care l-a ridicat amenintator spre politist simuland ca vrea sa-l arunce in directia acestuia, peste poarta.

Motivat de acest gest, politistul a folosit spray-ul lacrimogen din dotare, pulverizandu-l spre atacator, peste poarta.

Dinu M. a refuzat sa dea o declaratie scrisa cu privire la incident, motiv pentru care a fost chemat pentru audiere, luni, la sediul Politiei municipiului Suceava, cand ar urma sa fie sanctionat contraventional pentru apelare abuziva la Serviciul Unic de Urgenta 112, precizeaza IJP Suceava.

In aceeasi seara, in timp ce echipa operativa se intorcea din satul Salageni spre sediul postului de politie, in statia de maxi-taxi din localitate se aflau trei tineri, iar unul dintre ei a fluierat si a strigat dupa masina Politiei.

Politistii au oprit autoturismul si, dupa ce si-au declinat calitatea, le-au solicitat acestora sa se legitimeze, iar unul din tineri a inceput sa vocifereze si sa gesticuleze, refuzand sa se legitimeze.

Politistii au incercat sa-l conduca pe acel tanar la autoturism, dar acesta a luat-o la fuga, iar seful de post a reusit sa-l imobilizeze cu catusele, dupa folosirea spray-ului lacrimogen.

Ulterior, tanarul a fost dus la sediul Postului de politie Dumbraveni, unde a fost identificat ca fiind Marian M. (23 ani), localnic, care va fi sanctionat pentru refuzul de a se legitima.

Aflat in postul de politie, tanarul a sunat la 112 sesizand ca a fost luat de politie fara motiv, el urmand sa fie sanctionat contraventional cu amenda si pentru apelare abuziva la 112.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu