marime text:

Acuzati de terorism, 13 afgani vor fi expulzati din Romania!

13 afgani au fost declarati indezirabili, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Asupra lor planeaza o acuzatie teribila. Ar fi planuit un atentat sinucigas in Germania. De altfel, unii dintre suspecti au fost prinsi inainte sa treaca fraudulos in Ungaria.
Acuzati de terorism, 13 afgani vor fi expulzati din Romania!

In public, cei 13 afgani pozeaza in victime ale razboiului de-acasa. Unul preda engleza, iar altul isi aminteste ca si-a pierdut un picior in copilarie dupa ce a calcat pe o bomba ruseasca.

Procurorii spun insa ca afganii au platit fiecare cate 12 mii de dolari ca sa fie dusi in Germania. Opt dintre ei au fost retinuti in Hunedoara. Erau imbarcati in doua masini si se grabeau catre frontiera unde ii astepta o calauza.

La interogatoriu unul dintre suspecti a marturisit ca ar fi planuit un atentat sinucigas cu bomba in Germania, declaratie ce a pus pe jar serviciile secrete din Romania si Uniunea Europeana. Informatia vine la scurt timp dupa ce Berlinul a ridicat nivelul de alerta.

Este procedura prin care Romania le forteaza intrusilor intoarcerea pe teritoriul statului din care au plecat dar si un semn ca nu autoritatile nu au suficiente probe ca sa ii puna sub acuzare pentru terorism.

In scurt timp barbatii vor fi imbarcati intr-un avion si trimisi in Afganistan.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu