marime text:

A pacalit statul cu 300.000 de lei platind taxe de inmatriculare mai mici pentru 49 de masini

O escrocherie de proportii, in urma careia statul a pierdut peste 300.000 de lei, a fost descoperita de agentii fiscului din Bihor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Un individ in varsta de 27 de ani, ajutat se pare si de doua angajate ale Directiei de Finante, a platit pentru 49 de masini pe care le-a adus din strainatate o taxa de inmatriculare mult mai mica, falsificand actele autovehiculelor. Le-a vandut apoi pe sume frumusele.

Suspectul se folosea, se pare, de copii dupa actele de identitate ale unor oameni de buna credinta, furnizate de cele doua angajate ale Directiei de Finante, ca sa inmatriculeze masinile pe numele acestora si sa-si creeze astfel o acoperire.

Cat despre autovehicule, acestea aveau la randul lor documentele falsificate, fiind incadrate la o categorie cu taxa de inmatriculare mult mai mica decat in realitate.

Reprezentantii fiscului au descoperit insa neregulile, iar multi dintre cei pe numele carora figurau masinile au primit acasa instiintari ca au de platit o gramada de bani catre stat, desi bietii oameni nu vazusera autovehiculele in viata lor. Ba mai mult, unii dintre ei s-au trezit chiar cu conturile blocate.

Ancheta a fost preluata acum de politistii de la Investigarea Fraudelor si Parchetul Judetean Bihor. Suspectul si cele doua femei care l-au ajutat sunt cercetati deocamdata in libertate pentru evaziune fiscala si fals in acte publice.


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu