marime text:

4 romani raniti in Afganistan dupa explozia unei bombe!

Patru militari romani din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost raniti in Afganistan, duminica dimineata, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului in care se aflau acestia, anunta MApN, care precizeaza ca starea ranitilor este stabila.
4 romani raniti in Afganistan dupa explozia unei bombe!
"Duminica, 1 mai, in jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat in misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 in Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.
 
Desi cantitatea de explozibil utilizata in atac a fost foarte mare, fapt care a dus la rasturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protectie asigurat de blindajul masinilor de lupta folosite de fortele NATO in Afganistan a dus la salvarea vietilor militarilor romani", informeaza MApN.
 
Ministerul precizeaza ca in urma deflagratiei, care a provocat rasturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni in zona spatelui si la muschii piciorului stang, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stang fracturata si caporalul Daniel Riza a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul stang, starea lor fiind stabila.
 
"Al patrulea militar aflat in vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, si-a reluat activitatea in Baza Lagman. Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol si caporalul Riza au fost evacuati catre Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate. Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si conducerea armatei urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a militarilor raniti", informeaza MApN.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu