marime text:

28 de ani - durata celui mai lung proces din Romania, cu o miza URIASA!

Cu ingaduinta justitiei noastre care nu se grabeste, cel mai lung proces din Romania a implinit 28 de ani si are toate sansele sa intre in Cartea Recordurilor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Reprezentantii unei foste intreprinderi socialiste se judeca pentru o suta de milioane de dolari cu un concern german. Banii reprezinta un export de tabla facut in Statele Unite, cu mult inainte de caderea regimului Ceausescu.

In 1983 invatam cat de nocivi sunt pentru societate capitalistii. Tot atunci, Intreprinderea de comert exterior "Metal export-import" deschidea la Bucuresti un proces rasunator impotriva celor mai puternice companii occidentale din industria metalurgica.

Dupa aproape 28 de ani de infatisari, justitia se declara depasita. Pentru ca nici pana astazi instantele nu si-au spus ultimul cuvant.

La inceputul anilor '80, Romania a vandut Statelor Unite cinci nave cu tabla groasa facuta la Sidex Galati. Afacerea derulata prin intermediul unor companii din Franta, Germania, Elvetia si Statele Unite se ridica la 30 de milioane de dolari. Dar banii nu au mai ajuns in bancile noastre, asa ca romanii au facut plangere in justitie. Cei care au cumparat intreprinderea, niste oameni de afaceri rusi, au continuat procesul. Intre timp, suma s-a triplat, iar firma chemata in judecata a ajuns in proprietatea unui concern german.

Dosarul s-a plimbat la toate instantele din tara, fara nici un rezultat. Responsabilii au dat vina pe proceduri greoaie si contestatii repetate. In rest, niciun judecator nu a fost gasit vinovat. Si daca ar fi fost, nu mai putea fi pedepsit pentru ca faptele lui s-ar fi prescris.

CSM-ul incearca acum sa afle cate alte procese se lungesc nejustificat. Dosarul generalilor Chitac si Stanculescu ar fi intrat in aceasta categorie, dar dupa 18 ani a fost judecat.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu