marime text:

11 pedofili internationali prinsi prin profilele de Facebook

Un numar de 11 presupusi pedofili, din Australia, Marea Britanie si Canada, au fost arestati preventiv, acestia fiind descoperiti cu ajutorul profilelor pe care le aveau pe Facebook.
11 pedofili internationali prinsi prin profilele de Facebook

"Aceasta ancheta ar trebui sa fie o avertizare pentru retelele de socializare si pentru utilizatori", a declarat, pentru AFP, citata de publicatia franceza, seful departamentului de lupta impotriva infractiunilor informatice, Neil Gaughan.

"In acest caz, Facebook desfiintase conturile suspectilor initial, insa grupurile au fost refacute in cateva ore, folosindu-se conturi noi", a mai spus acesta. El a subliniat ca este important ca retelele de socializare sa supravegheze permanent aparitiile de imagini cu copii exploatati si sa informeze autoritatile.

Intr-un comunicat comun cu politia australiana, responsabilul de securitate de la Facebook, Joe Sullivan, a asigurat ca, odata identificate activitati ilegale pe reteaua de socializare, sunt sesizate imediat autoritatile.

Politia australiana a comunicat ca in acest caz, la care s-a lucrat din martie, au fost arestate sase persoane din Marea Britanie, presupul lider al grupului, trei din Australia si doua in Canada, Ancheta continua, inclusiv in Statele Unite ale Americii, in colaborare cu FBI.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu