marime text:

Disparitii inexplicabile si aparitii ciudate! Mistere bizare ramase fara rezultat (I)

Suntem agasati zilnic de stiri conform carora au fost vazute pe undeva OZN-uri, creaturi ciudate sau au fost observate fenomene inexplicabile. Multi dintre noi sunt tentati sa nu mai creada in aceste povesti. Dar sunt cunoscute cateva cazuri care te pun serios pe ganduri si incepi sa crezi ca nu suntem singurii in Univers, ca omuletii verzi s-ar putea chiar sa existe. Iata cateva intamplari care pur si simplu nu pot fi explicate altfel. Oameni de stiinta au studiat aceste cazuri si au ridicat din umeri. Nu au gasit nicio explicatie logica pentru ceea ce s-a intamplat.
Disparitii inexplicabile si aparitii ciudate! Mistere bizare ramase fara rezultat (I)
Disparitia lui Valentich
 
Australianul Frederick Valentich a fost un pilot destul de experimentat pentru cei 20 de ani pe care ii avea, cu peste 150 de ore de zbor la activ, in afara orelor de antrenament. In octombrie 1978, se afla la bordul unui avion de mici dimensiuni, marca Cessna 182, intr-o zi perfecta pentru zbor: fara nicio adiere de vant si niciun norisor, vizibilitate perfecta. Iar avionul lui era in perfecta stare de functionare. Insa a disparut dintr-o data de pe cer, fara nicio urma.
 
Cazul pare o legenda actuala despre Triunghiul Bermudelor, insa este cat se poate de real. Avionul parca s-a topit si anchetatorii nu gasesc nicio explicatie logica la aceasta intamplare.
 
O echipa de salvare a fost trimisa in misiune imediat dupa ce avionul a disparut de pe radare, dar in aria in care acesta s-ar fi putut prabusi nu era nici urma de avion. Toate avioanele Cessna sunt proiectate in asa fel incat sa mai pluteasca pe apa cel putin o ora dupa ce se prabusesc, dar in acest caz avionul nu a fost de gasit. Frederick Valentich avea o vesta de salvare in cabina de pilotaj, pe care ar fi putut s-o foloseasca in cazul in care ar fi fost in pericol. Avea si o statie radio pe care ar fi putut sa o foloseasca, daca ar fi fost intr-o situatie dificila.
 
Dar cel mai bizar detaliu al acestui incident misterios este acela ca Valentich a anuntat prin statie ca a vazut un OZN cu numai cateva minute inainte de disparitie. Ultimul sau mesaj cam neclar, care-i trada nelinistea, a fost: “Nu este un avion...” A transmis celor din turnul de control ca a observat un obiect zburator ciudat, colegii i-au sugerat ca ar putea sa se insele. El a incercat sa faca o descriere a acelui obiect si imediat a venit acel ultim mesaj, ca un fel de confirmare.
 
Aceasta poveste ciudata a condus la doua concluzii: ca pilotul ar fi suferit un atac si a inceput sa vada lucruri, ceea ce nu explica oricum disparitia, sau, intr-adevar, Frederick Valentich a fost rapit de extraterestrii.
 
Strada Bimini
 
Strada, numita intr-o vreme si Zidul Bimini, este o structura submarina care se intinde pe o jumatate de mila langa insula Bimini, in Bahamas. Intreaga structura este formata din blocuri rectangulare din calcar ce arata aproape identic cu un drum sau un perete vechi.
 
Explicatia oficiala pentru aceasta structura ciudata este aceea ca a fost formata in timp, prin depunerea de scoici si nisip. Cu alte cuvinte, toata structura a fost creata in decursul a milioane de ani printr-un fenomen extrem de ciudat prin care bucatile dure si neregulate de scoici au fost asezate in unghiuri drepte.
 
Totusi, cum se explica faptul ca formatiunea este absolut unica pe intregul glob?
 
Insa, mai multi antropologi si oceanografi cred ca drumul a fost construit de o civilizatie straveche. Unele ipoteze merg mai departe si spun ca Atlantida a existat si nu a fost doar un mit. Cert este ca nu s-a gasit nicio explicatie logica pentru aceasta structura misterioasa si contemporanii continua sa aiba numeroase semne de intrebare.
 
Brigantina Mary Celeste
 
Vaporul Mary Celeste a fost lansat la apa in 1860, in Noua Scotie si avea o lungime de 103 picioare intre prova si pupa, spun marinarii. Era o minunatie de vas, dar parca a fost blestemat inca dinainte de a iesi din santierul unde a fost construit. La bordul ei au fost mai multe accidente inca din perioada in care era constructie. A fost apoi vanduta de zeci de ori in decursul a zece ani.
 
Nava s-a numit initial “Amazon”, dar ei capitan, un american, a rebotezat-o “Mary Celeste”. Sub noua comanda, nava a parasit coasta New York-ului pe 7 noiembrie 1872, cu un echipaj format din sapte membri si familia capitanului.
 
Nicio persoana aflata la bord n-a mai fost vazut vreodata. Nu si vasul.
 
Incidentul este considerat unul din cele mai misterioase disparitii maritime din toate timpurile. Toate persoanele au devenit pur si simplu invizibile, dar absolut niciun obiect de la bord nu a disparut. Nici macar obiectele de valoare sau proviziile. Si nici nu a fost gasit vreun semn al unei lupte care s-ar fi dat la bord.
 
A fost gasita o explicatie, insa una foarte greu de crezut. Una din ipoteze este aceea ca sub apa s-ar fi produs un cutremur, ocazie cu care ar fi fost eliberati mai multi vapori de alcool de la incarcatura de whiskey din cala. Asta le-ar fi produs halucinatii persoanelor aflate la bord, care ar fi parasit nava cu barcile de salvare.
 
Doar nevoia oamenilor de a-si explica anumite fenomene a produs aceasta poveste despre misterul de pe Mary Celeste. Pentru ca in rest nu sunt niciun fel de dovezi ca asa s-ar fi intamplat.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu