marime text:

Singurul terorist roman are de luat bani de la stat!

Decizie surprinzatoare, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Romania a fost condamnata marti de judecatorii de la Strasbourg sa ii plateasca 14.000 de euro despagubiri, autorului atentatului cu grenada de la liceul bucurestean Jean Monet, din noiembrie 2002.
Singurul terorist roman are de luat bani de la stat!

Dragos Ciupercescu s-a plans la CEDO de faptul ca administratia inchisorii unde se afla pentru 18 ani l-a lipsit de mai multe drepturi.

Astfel, el sustine ca a fost transferat la sectia de detinuti periculosi din Penitenciarul Jilava, unde a stat cu 19 persoane, intr-o celula cu noua paturi. In plus, ar fi fost supus la perchezitii corporale totale, o data pe saptamana si la perchezitii corporale partiale, la intrarea si iesirea din celula.

In plus, Ciupercescu s-a mai plans ca timpul de vizita era foarte scurt, iar plimbarile in aer liber durau o jumatate de ora pe zi, in spatii special amenajate.

Pe 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata Liceului Jean Monet din Capitala o grenada sustrasa din depozitul unei unitati militare. In urma exploziei, cinci elevi au fost raniti. El a recidivat in 14 martie 2003, cand a amplasat o alta grenada, pe o alee din Parcul Cismigiu. In ambele cazuri, el a urmarit uciderea unor persoane.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu