marime text:

Santaj la uzinele Dacia, dupa ce informatiile despre Duster au incaput pe mainile unui sarlatan!

Productia singurului SUV fabricat in Romania a fost in pericol din cauza unui santaj incredibil. Un card de memorie, cu toate informatiile privind conceptul Dacia Duster, a ajuns pe mainile unui individ care a inceput sa trimita amenintari la uzinele din Pitesti.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.I-a anuntat pe oficiali ca va vinde concurentei planurile de fabricare, daca nu ii dau o masina noua, complet echipata, sau 20.000 de lei. Inginerii i-au facut jocul, insa i-au luat "la bord" si pe cei de la Crima Organizata.

Suspectul principal este din Mioveni si, din declaratia semnata de el in dosar, ar fi ajuns la Uzinele Dacia Pitesti ca sa se angajeze. Acolo, din pura intamplare, ar fi gasit un stick ce continea toate informatiile privind fabricarea unui autovehicul. L-a luat si le-a scris un e-mail sefilor de la Pitesti prin care ii anunta ca dispozitivul a incaput pe mainile lui. Daca il vor, sa ii dea ce le cere.  

Personajul principal al dosarului este acum trimis in judecata si risca inchisoarea.

Pentru Dacia, ca pentru orice alta companie auto din lume, divulgarea unor secrete care tin de productia unui model, inseamna o grea lovitura. Asa ca, reprezentantii Dacia, au contactat procurorii. Cel care a incercat santajul a fost depistat, iar in locuinta au fost descoperite mesaje pe care barbatul le trimisese unor firme concurente, cu intentia de a le convinge sa cumpere datele.

Astfel de cazuri, in care informatii din interiorul unor firme sunt furate si apoi folosite la santaj, se produc tot mai des. De altfel, anchetatorii spun ca infractionalitatea informatica este intr-o crestere alarmanta.

Iar pentru a tine piept fenomenului care nu cunoaste granite, ai nostri colaboreaza in diverse dosare cu specialistii americani de la FBI si Secret Service.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu