marime text:

Interlopului Nuredin Beinur si mana lui dreapta, un condamnat pentru omor, aplicau "Legea tiganeasca"

Nuredin Beinur apela la "legea tiganeasca" pentru a recupera bani, in unele cazuri folosindu-l pe Ovidiu Pop, condamnat pentru omor.
Interlopului Nuredin Beinur si mana lui dreapta, un condamnat pentru omor, aplicau  Legea tiganeasca
Instanta arata cum, in aprilie 2010, la cererea cetateanului turc Ozdemir Tuma, Nuredin Beinur i-a trimis pe Nelu Mihai Balaban si pe alt complice in judetul Sibiu, pentru a exercita presiuni asupra lui Valentin Corbu - martor cu identitate protejata.
 
In Sibiu, cei doi apropiati ai lui Nuredin Beinur s-au intalnit cu o alta persoana arestata in dosar, Ovidiu Constantin Pop, si impreuna cu acesta l-au amenintat pe Valentin Corbu, cerandu-i sa inapoieze contravaloarea a opt kilograme si 400 de grame de aur. Cei trei au precizat ca au fost trimisi de omul de afaceri constantean.
 
Ozdemir Tuma ii reprosase inca din vara anului 2009 lui Valentin Corbu faptul ca un nepot de-al acestuia nu ii este dator cu 100.000 de euro, contravaloarea a sase kilograme de aur.
 
Corbu a mai aratat ca, la sfarsitul lunii aprilie 2010, a fost cautat si chemat de Ovidiu Pop, cu care s-a intalnit intr-un local din Sibiu. Acesta din urma era insotit de doua persoane, care i-au spus ca au venit sa recupereze datoria.
 
Potrivit declaratiilor inregistrate de autoritati in mediu ambiental intre Corbu si anchetatori, rezulta ca unul din cei doi insotitori ai lui Pop l-au fotografiat si au facut presiuni asupra sa.
 
"L-am intrebat pe Ovidiu, l-a intrebat nepotul meu: Ma, ce se intampla aici ? Bai, treburile nu-s usoare, ca acela e ticalos, acela n-are mama, n-are tata….Beinur", a spus martorul la acel moment, in iunie 2010.
 
In legatura cu acest eveniment au depus declaratie si doua martore, Florica Dumitrache si Laura Daniela Stan, care l-au identificat pe cetateanul turc Ozdemir Tuma, dar si pe Nuredin Beinur si Balaban, ca fiind "persoane aflate in anturajul cetateanului turc si care deruleaza afaceri cu acest cetatean".
 
Totodata, din declaratiile acestora rezulta ca stiau despre obiceiul turcului de a cere dobanzi camataresti, dupa livrarea unor cantitati de bijuterii din aur, ele insele fiind victime ale actiunilor lui Ozdemir Tuma.
 
Femeile au mai spus anchetatorilor ca au aflat despre santajul asupra lui Corbu, imediat dupa comiterea acestuia.
 
In plus, din interceptarea convorbirilor telefonice intre Nuredin Beinur si Ion Cioaba Mihutescu, din 24 aprilie, reiese ca cel dintai, care se afla in Turcia, i-a cerut martorului Mihutescu sa recupereze bani de la Valentin Corbu.
 
Nuredin ii spune acestuia: "Si, daca e, sa faci si lege tiganeasca, sa faci si de-aia, eu stiu, daca e, vin eu pana acolo. Adica noi nu vrem sa se ajunga la astea, intelegi?".
 
In continuare, Beinur accepta explicatia barbatului, care refuza sa se implice pentru ca lucreaza in Parlament, spunandu-i acestuia ca va apela la Ovidiu.
 
Totodata, din convorbirile telefonice purtate in 26 aprilie, intre Nuredin Beinur si Ovidiu Constantin Pop, rezulta ca acesta din urma l-a sunat pe Corbu, pentru a-l intreba despre datoria catre Ozdemir Tuma, iar martorul cu identitate protejata ar fi recunoscut ca ii este dator cetateanului turc cu 20.000 de euro.
 
"Ce 20.000, ma? E vorba de cateva sute de mii acolo la noi", a replicat Nuredin.
 
Instanta mai evidentiaza ca discutiile dintre Nuredin si Ovidiu Pop sunt purtate, aproape intotdeauna, in prezenta lui Nelu Mihai Balaban, care indeplinea si postul de "secretara" pentru omul de afaceri constantean, apeland numere pe telefonul acestuia, pentru a-i face legatura cu diverse persoane.
 
In plus, potrivit unei convorbiri telefonice din 26 aprilie, in care Nuredin il suna pe Ozdemir Tuma de la un post telefonic, cetateanul turc ii spune liderului gruparii ce a facut pentru a recupera banii.
 
De asemenea, Nuredin ii cere lui Ozdemir ca, in cazul in care este contactat de Valentin Corbu, sa-i spuna acestuia ca trebuie sa discute direct cu Nuredin sau cu Ovidiu.
 
"Tine apasat combinatia, stii de ce ? ca te bag eu acolo, cu tot ce exista acolo aur. Ca sa controlezi, tu, intelegi", ii spune Nuredin lui Ozdemir.
 
Omul de afaceri ii mai comunica acestuia ca a vorbit cu Tuma (caruia cei doi ii spun Toma) si ca discutiile cu Corbu vor fi purtate in numele si beneficiul lui Nuredin Beinur.
 
"Ca oamenii o sa il sune acum si o sa-i spuna: Bai, noi suntem cu Beinur de acum incolo. Tot ce este discuti cu Beinur. Si iti spune tie acelasi lucru: daca e tot de acum discutati cu Ovidiu chestia asta", ii mai spune Nuredin cetateanului turc.
 
Intrucat demersurile lui Pop nu au fost satisfacatoare, Nuredin Beinur decide sa-l trimita la Sibiu si pe omul sau de incredere, Nelu Mihai Balaban, impreuna cu soferul "Petre".
 
Din convorbirile din 28 aprilie 2010, purtate intre Beinur, Balaban si Pop, dar si din localizarea telefonului lui Balaban, reiese ca ultimii doi si "Petre" au facut presiuni asupra lui Corbu.
 
Pe tot parcursul deplasarii spre Sibiu si inapoi spre Bucuresti, Balaban este sunat de Beinur, care se intereseaza de rezultatul actiunilor acestora.
 
De asemenea, intr-o convorbire cu un anume "George", Balaban spune ca "Uite, am fost pana la Sibiu, ma intorc la Bucuresti acum. Am fost pentru ca am avut treaba pentru Beinur…".
 
Un alt cetatean turc se intereseaza si el, in 29 aprilie, despre succesul actiunii. Acesta il intreaba pe Nuredin Beinur ce vesti are de la Sibiu, acesta raspunzandu-i "Iti voi povesti, sa nu vorbim acum".
 
De altfel, cu o zi inainte, Nuredin Beinur, Ozdemir Tuma si Balaban au vorbit despre actiunea de la Sibiu. Balaban i-a explicat lui Nuredin ce au facut, atat el, cat si Ozdemir, in deplasare.
 
Instanta arata ca, in ceea ce priveste pericolul social, Ovidiu Pop este cunoscut in lumea interlopa, la fel ca si Nuredin Beinur.
 
Pop a mai fost trimis in judecata pentru infractiuni de crima organizata, alaturi de Ion Clamparu si altii. Din cazierul sau rezulta ca a fost condamnat la 11 ani de inchisore pentru omor.
 
Curtea de Apel a mai notat ca, desi instanta din Alba Iulia a dispus, in mai 2007, ca acesta sa nu paraseasca localitatea, respectiv Sibiu, el a fost vazut de mai multe ori, dupa aceea, in localitati din afara orasului si chiar in alte judete.
 
De asemenea, desi nu avea voie sa frecventeze localuri, restaurante sau cluburi, Pop, prin interpusi, conduce un cazino, unde a avut loc si intalnirea din 28 aprilie cu Valentin Corbu.
 
Curtea de Apel Bucuresti a emis, miercuri seara, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru fratii Nuredin si alte cinci persoane, printre care si adjunctul sefului Politiei Neptun, acuzati de santaj, abuz in serviciu, evaziune fiscala si delapidare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu