marime text:

Justitia romana a mai pedepsit un criminal: 3 ani de inchisoare pentru fiul de politist care a impuscat o fata in cap!

Magistratii Tribunalului Dolj au emis, joi dimineata, mandatul de executare a pedepsei de trei ani de inchisoare pe numele lui Ionut Dinu, fiul unui politist craiovean, trimis in judecata pentru omor, dupa ce a impuscat in cap o tanara care a murit ulterior la Spitalul Judetean de Urgenta Dolj.
Justitia romana a mai pedepsit un criminal: 3 ani de inchisoare pentru fiul de politist care a impuscat o fata in cap!

Magistratii instantei supreme au respins, miercuri dupa-amiaza, recursul lui Ionut Dinu, impotriva sentintei penale a Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sentinta judecatorilor inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva si irevocabila.

Conducerea Tribunalului Dolj a fost instiintata, joi dimineata, in legatura cu sentinta ICCJ, judecatorii emitand deja mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru o perioada de trei ani pe numele lui Ionut Dinu, invinuit pentru omor dupa ce, la sfarsitul lunii iunie 2009, a impuscat in cap o tanara care ulterior a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

"Am emis de dimineata (joi - n. r.) mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea pe o perioada de trei ani, pe care l-am trimis catre Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Dolj pentru a-l duce la indeplinire. Decizia ICCJ a fost luata ieri (miercuri - n. r.), iar astazi (n.r. - joi) ne-a fost adusa la cunostinta", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Tribunalului Dolj, judecatorul Daniel Stancu.

O tanara in varsta de 19 ani, din judetul Dolj, a fost impuscata in cap, in 25 iunie 2009, cu o arma de vanatoare, de catre fiul unui politist din municipiul Craiova, la locuinta acestuia.

In urma incidentului, tanara, Alexandra Iancu (19 ani), din comuna Celaru, a fost dusa imediat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, ea murind ulterior in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului.

Ionut Dinu
a fost arestat preventiv, in 30 iunie 2009, in baza unui mandat emis pe numele lui de catre magistratii Tribunalului Dolj pentru infractiunea de omor.

La sfarsitul lunii octombrie 2009, Ionut Dinu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj pentru omor.

Judecatorii Tribunalului Dolj au dispus, la 1 februarie 2010, condamnarea lui Ionut Dinu la trei ani de inchisoare cu suspendare, procurorii atacand cu apel solutia magistratilor.

Procesul in care urma sa se judece apelul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj a fost stramutat de la Curtea de Apel Craiova la instanta similara din Bucuresti, la cererea aparatorilor lui Ionut Dinu, care au invocat "presiunea mediatica".

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis apelul procurorilor condamnandu-l, in 12 octombrie 2010, pe Ionut Dinu la trei ani de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa.

Aparatorii tanarului au facut recurs la ICCJ, care a respins, miercuri dupa-amiaza, cererea lui Ionut Dinu, acesta avand de ispasit trei ani de inchisoare cu executare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu