marime text:

Judecatoarea prinsa beata la volan a fost repusa in functie: "Dumnezeu a facut dreptate!"

Judecatoarea Elena Turcu de la Tribunalul Dambovita - acuzata ca a condus sub influenta alcoolului si achitata de instanta suprema intrucat proba alcoolemiei a fost viciata - s-a prezentat la serviciu, vineri, dupa ce CSM a decis reincadrarea sa pe post, ea declarand ca "Dumnezeu a facut dreptate".
Judecatoarea prinsa beata la volan a fost repusa in functie: Dumnezeu a facut dreptate!

"Mi s-a parut o sentinta corecta, dreapta. In sfarsit Dumnezeu a facut dreptate!", a declarat judecatoarea Elena Turcu, la intrarea in Tribunalul Dambovita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebata de jurnalisti daca politistii care au actionat in cazul sau au fost vinovati, judecatoarea a raspuns: "Mai multe nu pot sa va spun. Nu comentez altceva. Va spun doar ca s-a facut dreptate si imi pare bine".

Conducerea Tribunalului Dambovita afirma ca in momentul in care Consiliul Superior al Magistraturii va trimite oficial decizia de repunere in functie a Elenei Turcu, aceasta va reveni pe postul de judecator, ocupat inaintea demisiei din functie.

CSM a decis, joi, repunerea in functie a magistratei Elena Turcu si recunoasterea vechimii acesteia pe perioada suspendarii, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011, dispunand totodata sesizarea Comisiei de evaluare pentru a tine cont atunci cand va fi evaluata judecatoarea damboviteana, procedura realizata din trei in trei ani.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimis-o in judecata pe Elena Turcu in data de 1 iulie 2010.

In februarie 2009, Elena Turcu, presedintele Sectiei penale a Tribunalului Dambovita, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa fie eliberata din functie, dupa scandalul privind implicarea ei, in 7 mai 2007, intr-un accident rutier usor, ea fiind acuzata ca ar fi condus sub influenta alcoolului.

CSM a luat act in 25 februarie 2009 de demisia judecatoarei Elena Turcu din functia de presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dambovita.

Elena Turcu a cerut si pensionarea, iar in 17 decembrie 2008, CSM a luat act de pensionarea judecatoarei dambovitene, inaintand in acest sens decizia catre Presedintie si consemnand faptul ca nu indeplineste conditiile de pensionare. Presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze decretul de pensionare a judecatoarei Elena Turcu.

Aceasta a facut si demersuri de a intra in avocatura, la inceputul anului 2009. Tribunalul Dambovita preciza insa ca Elena Turcu este judecator, nu a desfasurat nicio activitate specifica profesiei de avocat si nu a formulat nicio declaratie catre Administratia Finantelor Publice Targoviste, in scopul emiterii unui cod de inregistrare fiscala, absolut necesar pentru un avocat.

Scandalul referitor la judecatoarea Elena Turcu, din mai 2007, a coincis cu ampla ancheta efectuata de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii, in Dambovita, cu privire la cererile SRI si Politiei, adresate instantelor dambovitene si care se refereau la dosare in care s-au declansat proceduri de faliment si lichidare judiciara.

Presedintele Tribunalului Dambovita, Florea Ungureanu, sustinea atunci ca au fost secvential redate imaginile referitoare la atitudinea judecatorului dambovitean, prezentate pe posturile de televiziune, omitandu-se cele in care magistratul s-a exprimat cu privire la incident.

Potrivit presedintelui Tribunalului Dambovita, "atitudinea brutala in care a fost tratata doamna judecator i-au creat o puternica stare emotionala, astfel ca aceasta, la un moment dat, si-a pierdut firea, depasind limitele normale de comunicare".

"Evenimentul a avut loc in contextul unor «coincidente» despre care credem ca nu sunt intamplatoare si care au putut influenta aceasta atitudine a politistilor", mai spunea presedintele Ungureanu.

Potrivit unor posturi de televiziuni, judecatoarea Elena Turcu ar fi acrosat usor un autoturism in care se aflau doi tineri, iar acestia au apelat la politie. Magistratul s-ar fi sustras recoltarii probelor de alcoolemie, ea sustinand ca se va supune unei asemenea analize doar in prezenta sefului sau. Refuzul magistratei i-ar fi enervat pe politisti, care au brutalizat-o pe judecatoare, timp in care au filmat incidentul, imaginile fiind transmise televiziunilor.

Din buletinul de examinare clinica rezulta ca aceasta "pare sub influenta alcoolului" si ca de la aceasta a fost recoltata o singura proba de sange, in 7 mai 2007, la ora 23.40, iar motivul pentru care cea de-a doua proba nu a mai fost prelevata nu s-a consemnat in formular.

Persoanele prezente au aratat ca magistratul ar fi refuzat in mod expres recoltarea celei de-a doua probe, Turcu negand acest lucru, ea precizand ca nu i-a mai fost solicitata o alta proba de sange si ca nici nu a cerut din proprie initiativa o a doua recoltare.

Elena Turcu a sustinut tot timpul ca la momentul incidentului nu era beata, ca roseata de pe la fata reprezinta o particularitate pentru care ea nu este vinovata si ca modul in care a procedat la acea vreme a fost "pe fondul unei stari sporite de tensiune", motivata de prezenta in permanenta la evenimente a fetitei ei de numai 6 ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu