marime text:

Sergiu Bahaian, omul acuzat ca a ordonat uciderea a patru persoane, ar putea fi eliberat!

Sergiu Bahaian si alti 14 acuzati intr-un proces privind fraude de peste doua milioane de euro, ar putea fi eliberati din arest, Tribunalul Ialomita apreciind, miercuri, ca pot fi judecati in libertate. Insa procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti. Sergiu Bahaian este cercetat intr-un alt dosar al DIICOT pentru ca ar fi comandat patru asasinate.
Sergiu Bahaian, omul acuzat ca a ordonat uciderea a patru persoane, ar putea fi eliberat!
La inceputul lunii iunie, omul de afaceri Sergiu Bahaian, alaturi de 14 persoane, a fost trimis in judecata pentru inselarea a 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat, Tribunalul Ialomita incepand dezbaterile in acest proces, in 30 iunie.
 
Sergiu Bahaian, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Teleaga, Mihai Dascalete, Dan Negureanu, Marin Calin, Petru Bruma, Adrian Radu, Costin Badea, Maricel Bartic, Nicolae Dumitru, Nicolae Ionescu, Ionel Dumitru, Adela Elena Bailescu si Ion Stoica sunt acuzati de initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, dar si de inselaciune.
 
Instanta ialomiteana a luat in discutie, miercuri, mentinerea in arest preventiv a celor 15, iar judecatorul a apreciat ca pot fi eliberati.Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a facut recurs fata de aceasta decizie a Tribunalului Ialomita, contestatia urmand a se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.
 
Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, - care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 - era cautat de DIICOT pentru o frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiuni comerciale, emitand file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive, in 17 ianuarie el fiind arestat de catre Tribunalul Ialomita, dupa ce a fost prins de anchetatori.
 
Potrivit DIICOT, membrii gruparii foloseau, pentru comiterea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora au fost infiintate aproximativ 40 de societati comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost facute o serie de operatiuni comerciale constand in principal in achizitii de marfuri care erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in achizitionarea in leasing a unor autoturisme.
 
Dupa ce isi indeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, pana acum fiind identificate patru victime, informa DIICOT.
Victimele gruparii infractionale conduse de Sergiu Bahaian sunt Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, primii ucisi fiind Cernat si Leonte.
 
De altfel, DIICOT- Serviciul Teritorial Constanta, la inceputul lunii iulie, l-a deferit justitiei pe Sergiu Bahaian si pe alti complici ai acestuia, acuzati de infractiuni economice (fraude de aproape 600.000 de euro), separat fiind facute investigatii cu privire la crime.
 
Sergiu Bahaian a fost condamnat, in 2 decembrie 1998, la cinci ani de inchisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, in calitate de asociat unic si administrator la SC Sabina Product SRL, Bahaian a indus in eroare aproximativ 5.000 de persoane, incasind ilegal peste sapte miliarde de lei vechi.
 
In 1995, Bahaian a fugit din Romania, impreuna cu trei colaboratori, dupa ce a constatat ca nu poate sa-si respecte obligatiile contractuale. In decembrie 1995, Bahaian a fost arestat in Ungaria, iar cateva luni mai tarziu a fost extradat, pentru a fi judecat de autoritatile romane. La 19 septembrie 1997, Bahaian a fost eliberat, dupa ce facuse un an si noua luni de inchisoare.
 
La scurt timp, Bahaian a fost dat in urmarire si invinuit ca, impreuna cu Laura Petrov, l-ar fi inselat pe cetateanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de marci. Bahaian si Petrov au incheiat doua contracte de imprumut cu cetateanul german, garantind cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator si care, in realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar acestia ar fi cheltuit in interes personal banii imprumutati.
 
In octombrie 2002, Bahaian a parasit inchisoarea, fiind eliberat conditionat.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu