marime text:

Fiul unui fost senator, condamnat la 25 de inchisoare pentru uciderea sotiei, desi initial fusese achitat!

Tanarul acuzat ca in vara lui 2002 si-a ucis sotia, fiica viceprimarului de la acea data din Eforie, care era insarcinata, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Alba, la 25 de ani de inchisoare cu executare, dupa ce in 2003 aceeasi instanta l-a achitat, insa ICCJ a cerut refacerea urmarii penale.

Tanarul, Alexandru Radu, este fiul lui Alexandru Radu Feldman, care in perioada 2000-2004 a fost senator PNL.

Reprezentantul Biroului de Presa al Tribunalului Alba, Sorina Cristorean, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca instanta a decis condamnarea lui Alexandru Radu la 25 de ani de inchisoare cu executare si zece ani de interzicere a unor drepturi pentru ca si-a ucis sotia.

Cristorean a spus ca inculpatul este obligat, totodata, la plata unor daune morale catre tatal victimei, constituit ca parte civila in acest caz.

Potrivit sursei citate, sentinta Tribunalului Alba nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in zece zile de la comunicare.

Dosarul privind uciderea fiicei fostului viceprimar din Eforie se afla pentru a doua oara la Tribunalul Alba, instanta care, in 2003, l-a achitat pe Alexandru Radu.

Alexandru Radu a stat in arest din august 2002 pana in luna septembrie 2003, cand a fost eliberat dupa sentinta de achitare data de Tribunalul Alba.

Ulterior, procurorii au facut recurs la aceasta decizie, care a fost judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar instanta suprema a decis, in 2007, refacerea urmarii penale si rejudecarea cazului.

Dupa refacerea intregii urmariri penale, dosarul s-a reintors la Tribunalul Alba, care a inceput rejudecarea lui, insa la niciunul din termene Alexandru Radu nu s-a prezentat, presupunandu-se ca a plecat din tara in 2005.

Alexandru Radu
a fost pus sub acuzare dupa ce, in noaptea de 11 spre 12 august 2002, intr-o vila din Eforie Sud, sotia sa (fiica viceprimarului de la acea vreme), a fost gasita moarta.

Femeia, care era casatorita de doua luni cu Alexandru Radu, a fost gasita strangulata cu un cablu de la incarcatorul telefonului mobil. In plus, tanara de 24 de ani - care era si insarcinata - a fost si sufocata cu o punga de plastic.

Ulterior, raportul de constatare ar fi scos la iveala ca amprentele i-ar fi apartinut lui Alexandru Radu, iar pungile fusesera puse pe fata victimei. La aceasta concluzie au condus si probele administrate de procurori in timpul urmaririi penale, respectiv declaratii ale martorilor, expertiza medico-legala si expertize tehnico- stiintifice-dactiloscopice.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu