marime text:

 DJ Gicanu, condamnat la 2 ani de inchisoare din cauza radioului-pirat care difuza manele!

Un muncitor din Domnesti, judetul Ilfov, intra in istoria justitiei ca primul roman condamnat la inchisoare pentru ca si-a deschis in bucatarie un radio-pirat si a pus astfel in pericol comunicatiile. Inclusiv inaintea summitului NATO le-a dat mari emotii autoritatilor. Cu siguranta, judecatorii n-au fost pe aceeasi "frecventa" cu el, cand au dat sentinta: doi ani de puscarie, cu suspendare si plata mai multor daune.    
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.DJ Gicanu. Asa i se spune, mai in gluma, mai in serios, lui Gheorghe Dumitru, tanarul de 35 de ani care a pus pe jar autoritatile. Mai intai in primavara lui 2008, cand politia i-a batut la usa si l-a somat sa scoata la lumina emitatorul improvizat intr-o bucatarie de vara.

Dupa un dosar penal, toata lumea se astepta sa se cuminteasca. Dar un an mai tarziu, cu doar cateva zile inainte de Summitul NATO, serviciile secrete au intrat in panica: DJ Gicanu emitea din nou. Isi cumparase alt emitator si continua sa transmita manelele cerute de prietenii din satul natal.

A trecut un an de procese, iar barbatul a fost gasit vinovat pentru mai multe capete de acuzare, printre care folosirea ilegala a unui radioemitator, dar transmisia clandestina de programe audio. Pe langa inchisoare cu suspendare, va trebui sa le plateasca daune si celor care colecteaza drepturile de autor: 800 de lei, plus cheltuieli de judecata.

Autoritatea Nationala de Comunicatii a inchis in ultimii cinci ani aproape 300 de radiouri pirat, o treime doar in Capitala.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu