marime text:

Cum scapa un medic spagar de puscarie: "Fapta exista, dar nu are pericolul social al unei infractiuni"

Medicul de la Spitalul de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca judecat pentru luare de mita dupa ce fusese prins in flagrant in timp ce primea bani pentru a opera o fetita in varsta de doi ani a fost achitat, marti, de Curtea de Apel Cluj.
Cum scapa un medic spagar de puscarie:  Fapta exista, dar nu are pericolul social al unei infractiuni

Curtea de Apel Cluj a pronuntat, marti, sentinta in apelul inaintat de procurori si de medicul pediatru Ioan Dobrescu impotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, care il condamnase pe Dobrescu la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca instanta a dispus achitarea medicului Ioan Dobrescu, considerand ca fapta exista, dar nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.

Sentinta de marti poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.

Medicul de la Spitalul de Pediatrie nr. 1 din Cluj-Napoca a fost prins, in 26 februarie 2009, in timp ce primea mita o suta de lire sterline pentru a opera o fetita in varsta de doi ani.

Potrivit anchetatorilor, medicul Ioan Dobrescu este acuzat ca, in perioada iulie 2008 - februarie 2009, a primit diferite sume de bani pentru efectuarea unor interventii chirurgicale, sumele cerute de medic fiind cuprinse intre 300 si 500 de lei.

In urma acestor reclamatii, politistii, coordonati de un procuror, au organizat un flagrant si l-au prins pe medic in timp ce primea o suta de lire sterline de la parintii unei fetite in varsta de doi ani care avea nevoie de o interventie chirurgicala.

Ioan Dobrescu a fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii mai 2009, de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, pentru luare de mita.

Dobrescu a fost condamnat, in octombrie 2010, de Tribunalul Cluj, la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare, sentinta fiind atacata cu apel atat de medic, cat si de procurori, apelul fiind judecat de Curtea de Apel Cluj.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu