marime text:

"Vrei sa gasesti pe net ce ascunde colega de birou in chiloti?" - culisele celui mare mare caz de santaj

Cum ar fi sa aflati de pe net ce boli are colega de birou? Oricat de stanjenitor ar suna aceasta amenintare, ea a fost cat se poate de reala.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Tocmai de aceea a fost finalizata ancheta in cazul celor doi informaticieni care au furat baza de date a unei clinici private si au anuntat conducerea ca vor publica pe internet informatii confidentiale despre pacienti.

Acum ies insa la iveala si culisele celui mai mare caz de santaj rezolvat de procurorii DIICOT.

"Buna d-nu Marcu... uite care este situatia !!!"  Asa isi incepe tanarul IT-ist primul email adresat presedintelui consiliului de administratie al clinicii private  prin care il anunta ca a reusit sa puna mana pe informatii pretioase despre toti pacientii centrului medical.  Ca sa fie convingator si sa sublinieze cat de delicata ar fi situatia in care datele ar fi facute publice, suspectul Alin Alexadrescu isi continua scrisoarea electronica astfel:

"Astept o oferta de la tine pentru a-ti inapoia datele (o astept in maxim 2 ore). Ar fi urat sa apara toate datele pe net si la concurenta voastra. Cum ar fi asa? Sa poti gasi pe net ce ascunde colega de birou in chiloti??? Marfa! Sa cauti analizele aproape oricarei persoane sau angajati firmelor ??? Marfa! Baza de date cu toate adresele telefoanele si mail-urile, contractele voastre, dar mai ales corespondenta voastra spumoasa de pe mail (peste 9.000 de mail-uri in total)."

E-mail-urile de amenintare au fost trimise de pe o adresa creata special pentru asta, iar parola folosita a fost una sugestiva: "sesam deschide" , Alin Alexandrescu sperand ca la finalul acestor corespondente el se va alege cu 300.000 de euro, suma pe care o cerea in schimbul discretiei. Pentru ca sefii clinicii nu au reactionat, a plusat.

"Stimate domn, cum nu am primit niciun raspuns de la dvs, trag concluzia ca nu va intereseaza. Pacat. Datele vor fi publicate pe 4 servere din afara tari, China, Turcia, India, Rusia. Sunt curios cum le veti opri(...) Am pregatit un site pentru a interoga bazele de date on-line pentru clientii care vor primi mail si firmele. Ca sa poata vedea datele on-line si sa se minuneze. Dar le voi publica si sub forma de access pentru cine e interesat si voi provoca toti developerii sa le foloseasca. Baza de date de pacienti e utila pentru multi. "

Cei din conducerea clinicii au anuntat insa autoritatile care au pus la cale un flagrant in momentul in care s-a facut predarea banilor.

Chiar daca Alin si complicele sau comunicau folosindu-se de un cod pe care il stabilisera cand au pus la cale santajul -  0 insemna ca totul decurge bine, 1 ca au aparut probleme, iar 3 ca renunta la preluarea banilor, planul nu le-a mers si au fost prinsi.

Ancheta a scos la iveala faptul ca suspectii au reusit sa stearga toata baza de date si au perturbat functionarea sistemului informatic al clinicii. Compania a transmis atunci clientilor sa nu isi faca griji pentru ca toate informatiile au fost recuperate, clinica avand 8 sisteme de backup.  
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu