marime text:

Chinez acuzat ca a "gatit" doi oameni, gasit nevinovat de Tribunalul Bucuresti!

Intr-un dosar care a facut istorie in Romania, Tribunalul Bucuresti a dat o decizie care poate fi catalogata drept controversata. L-a declarat nevinovat pe unul dintre cei doi chinezi care, potrivit procurorilor, au comis un dublu asasinat. Pentru aceeasi acuzatie si pe baza acelorasi probe, complicele sau ispaseste acum 20 de ani de inchisoare.
Chinez acuzat ca a gatit doi oameni, gasit nevinovat de Tribunalul Bucuresti!

Zhao Tun Guo a fost acuzat acum 15 ani ca ar fi ucis, taiat in bucati si fiert, doua persoane ca sa le jefuiasca. Imediat dupa comiterea faptei, a fugit din tara. A scapat pana in 2007, cand autoritatile romane l-au depistat intr-o inchisoare din Cehia si l-au adus la Bucuresti incatusat.

"Nu a recunoscut nimic deocamdata din ce a facut in Romania. A spus ca a fugit tocmai pentru ca a fost dat in urmarire, s-a vazut la televizor, s-a vazut in ziare si de teama a plecat", sustine Ciprian Soldea, avocatul lui.

Doi ani, cat a durat procesul, Guo a stat in arest. Instantele au considerat ca reprezinta un pericol social. Acum, Tribunalul Bucuresti a decis ca cetateanul chinez este nevinovat. Asta in conditiile in care, spun criminalistii, toate probele il indica drept co-autor al ororilor. Amprentele acestuia au fost gasite in locuinta pe un pahar, dar si pe banda adeziva cu care au fost legate victimele.

Cei doi chinezi au luat de la iubitele lor un cazan, o galeata si o foarfeca pe care le-au folosit in savarsirea crimelor. In plus, exista declaratii ale unor martori care ii plaseaza la locul faptelor.

In timpul procesului, instanta a cerut testarea cu poligraful pentru Guo, iar acesta a picat. A negat mereu crima. De altfel, a negat orice argument al acuzarii. Cand procurorii i-au aratat, de exemplu, mai multe fotografii, printre care si pe a lui, Guo a spus ca nu recunoaste pe nimeni.

Complicele lui Guo ar fi  fost Li Zhong Chang, singurul incarcerat pentru 20 de ani. Initial, Li si-a recunoscut faptele numai ca intre timp i s-a stres memoria si spune ca este nevinovat.

Procurorii vor sa faca recurs.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu