marime text:

A stat 8 ani in inchisoare degeaba, un tanar acuza politistii ca au plasat droguri pentru a-l aresta

A dat statul in judecata pentru ca de 8 ani sta inchis intr-o celula, pentru cea mai mare captura de pastile ecstasy, desi n-a avut parte de un proces echitabil, a hotarat Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Un tanar arestat la 23 de ani si-a cautat dreptatea la CEDO, sustinand ca totul a fost o inscenare. Romania este obligata acum sa-i achite daune de 10.000 de euro si sa-i rejudece dosarul. Si totusi, condamnatul este inca in penitenciar.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Ne-am intalnit la pranz cu alti doi baieti, ca sa facem cu totul altceva - sa cumparam niste haine si ceasuri, pe care nu le aveau la ei. A trebuit sa ne intalnim din nou seara si seara am ajuns aici, la puscarie, traficanti de droguri". Asa isi incepe povestea Razvan Bulfinsky, care de 8 ani sta dupa gratii, pentru o fapta pe care sustine cu tarie ca nu a comis-o.

Flagrantul care i s-ar fi inscenat lui Razvan a avut loc la o terasa din Piata Romana. Indivizii cu care tanarul si alti doi studenti s-au intalnit erau de fapt agenti Antidrog sub acoperire si colaboratorii acestora.

Avocatul lui Razvan spune ca agentii Antidrog au plasat la locul intalnirii o punga plina cu 2.000 de tablete ecstasy. Pentru ca au vrut sa le cumpere, potrivit acuzatiilor, Razvan si prietenii lui au fost arestati ca traficanti. A fost o decizie impotriva legii, este de parere aparatorul inculpatului.

Tanarul a apelat la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Rapsunsul primit: instantele din Romania au gresit pentru ca nu i-au audiat nici pe agentii sub acoperire, nici pe colaboratorii acestora si nu au cercetat acuzatiile inculpatilor, care au sustinut ca sunt victimele unei inscenari.

Decizia CEDO duce la rejudecarea procesului, cu inculpatul in stare de libertate. Pana in acest moment insa, tanarul n-a fost eliberat. Daca se va stabili ca magistratii si procurorii care s-au ocupat de acest caz au gresit, va fi prea tarziu pentru ca cineva sa si plateasca. Faptele s-au prescris.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu